Πρόγευση Επιδαύρου

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραστάσεις αρχαίου δράματος και παραγωγές χορού βασισμένες σε μύθους ή κείμενα αρχαιοελληνικής γραμματείας είχε ανακοινώσει η Κατερίνα Ευαγγελάτου για την Επίδαυρο όσο για το Μικρό Θέατρο, ήταν ξεκάθαρη ότι ήθελε να δώσει μουσικό χαρακτήρα. Στο μεταξύ φτάσαμε στον Μάρτιο. Στις θεατρικές παρέες συζητιούνται ήδη οι φεστιβαλικοί θεατρικοί σχηματισμοί, κάποιες ειδήσεις δημοσιεύονται, άλλες πάλι κρατιούνται ως επτασφράγιστα μυστικά. Ολοι περιμένουν να ανακοινωθεί επισήμως το πρόγραμμα από τη νέα διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, με τις αλλαγές που έχει προχωρήσει αλλά και τα καινούργια που θέλει να τολμήσει, να συνδέσει το όνομά της. Ομως είχαμε συνηθίσει να ανακοινώνεται το πρόγραμμα σε δύο μέρη, ήδη από τον Οκτώβριο. Ας είναι.

Ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης θα σκηνοθετήσει τους «Πέρσες» του Αισχύλου, επιλέγοντας τη Λυδία Κονιόρδου για Ατοσσα, τον Αργύρη Πανταζάρα για αγγελιαφόρο και τον 94χρονο Γιάννη Βογιατζή για τον ρόλο του Δαρείου, με σκηνογράφο την Εύα Νάθενα. Η δεύτερη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου είναι η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη με σκηνοθέτη τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και πρωταγωνίστριες τη Βίκυ Σταυροπούλου και τη Στεφανία Γουλιώτη. Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα παρουσιάσει επίσης Αριστοφάνη, «Ορνιθες», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Ρήγα, ενώ στην Επίδαυρο φέτος, επιστρέφει ο Γιώργος Κιμούλης με τον «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή που σκηνοθετεί ο Τζέζαρις Γκραουζίνις. Μαζί με τον Κιμούλη θα είναι ο Βασίλης Μπισμπίκης (θυμίζουμε τις δύο σεζόν επιτυχίας στο Cartel), ο οποίος έχει δοκιμαστεί στο αργολικό θέατρο στα πρώτα του βήματα, δίπλα στην Αννα Συνοδινού.

Ενδιαφέορν έχει και το σχήμα της Νικαίτης Κοντούρη για τις «Βάκχες» με τους: Φιλαρέτη Κομνηνού, Ιωάννα Παππά, Ακη Σακελλαρίου, Νίκο Κουρή κ.ά. Οσο για τον σπουδαίο Πολωνό σκηνοθέτη Κριστόφ Βαρλικόφσκι που εξασφάλισε επί θητείας του ο Β. Θεοδωρόπουλος, θα δούμε τη δουλειά του τελικά στην Πειραιώς 260.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή