Προκλητικός Ερντογάν: Ισως οι Ελληνες βρεθούν μια μέρα στη θέση να αναζητήσουν συμπόνια

Προκλητικός Ερντογάν: Ισως οι Ελληνες βρεθούν μια μέρα στη θέση να αναζητήσουν συμπόνια

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να συμμορφωθούν με την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάλεσε την Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση στη Συρία.

«Καλούμε ειδικά την Ελλάδα αλλά και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να αντιμετωπίσουν με σεβασμό τους πρόσφυγες που ήρθαν στα εδάφη τους, όπως ορίζει η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», είπε ο Ερντογάν σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του στην Αγκυρα, όπως μεταδίδει το Anadolu. 

Μάλιστα έδειξε και φωτογραφία η οποία, όπως είπε, απεικονίζει τη βοήθεια στους Ελληνες που επέζησαν των ναζιστικών θηριωδιών και βρήκαν καταφύγιο στη Συρία στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

«Ενα από αυτά τα αγοράκια ή κοριτσάκια από την Ελλάδα σε αυτή τη φωτογραφία ενδέχεται να είναι ο παππούς ή η γιαγιά του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν συντηρώντας τους προκλητικούς τόνους. 

Πρόσθεσε δε ότι «ο Ελληνας που προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να μην δέχεται πρόσφυγες στη χώρα του δεν θα πρέπει να ξεχνάει ότι ίσως έρθει μια μέρα που θα βρεθεί εκείνος στη θέση να αναζητήσει συμπόνια».

Τέλος, κατηγόρησε τις ευρωπαϊκές χώρες ότι «καταπατούν» τα ανθρώπινα δικαιώματα «χτυπώντας, βυθίζοντας πλοιάρια ακόμη και πυροβολώντας» εναντίον των μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη.

«Αν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να λύσουν το πρόβλημα, τότε θα πρέπει να στηρίξουν τις πολιτικές και ανθρωπιστικές λύσεις της Τουρκίας στη Συρία», είπε.

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου γίνονται την ώρα που νέο κύμα μεταναστών προσπαθεί να φτάσει στην Ευρώπη από την Τουρκία αφού η χώρα άνοιξε τα σύνορά της.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή