Η Ιταλία «παγώνει» με διάταγμα αγκαλιές και χειραψίες λόγω κορωνοϊού – Κλείνουν θέατρα και κινηματογράφοι σε όλη τη χώρα

Η Ιταλία «παγώνει» με διάταγμα αγκαλιές και χειραψίες λόγω κορωνοϊού – Κλείνουν θέατρα και κινηματογράφοι σε όλη τη χώρα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ιταλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να κλείσει θέατρα και κινηματογράφους και να απαγορεύσει τις δημόσιες εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα με διάταγμα που πρόκειται να εκδοθεί σήμερα.

Το διάταγμα, το οπoίο έχει περιέλθει σε γνώση του Reuters, διατάσσει «την αναστολή πάσης φύσεως εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν συγκέντρωση ανθρώπων και δεν επιτρέπουν την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου».

Το ίδιο προσχέδιο του διατάγματος θα καλεί τους Ιταλούς να αποφεύγουν τις αγκαλιές και τις χειραψίες  ώστε να αποτρέψουν κατά τον δυνατόν την περαιτέρω εξάπλωση της δυνητικά θανάσιμης νόσου, η οποία έχει επικεντρωθεί κυρίως στα βόρεια της χώρας.

Στους 107 οι νεκροί

Τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία είναι πλέον 3.089 και οι νεκροί έχουν αγγίξει τους 107, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρχών.

Παράλληλα, 207 ασθενείς έχουν γίνει καλά και είναι αρνητικοί στα ειδικά τεστ.

Σε 19 περιφέρειες της Ιταλίας έχουν διαγνωστεί κρούσματα και οι ασθενείς που έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο είναι 1.346. Εξ αυτών, 295 βρίσκονται σε εντατικές μονάδες θεραπείας.

Οι πρώτες τρείς περιφέρειες, τέλος, σε αριθμό κρουσμάτων είναι η Λομβαρδία, με 1.820, η Εμιλια Ρομάνια με 544 και το Βένετο με 360.

Το υπουργείο Παιδείας της Ιταλίας επιβεβαίωσε και επίσημα ότι τα σχολεία και τα πανεπιστημία της χώρας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τις 15 Μαρτίου.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή