ΣΥΡΙΖΑ: μεταξύ προσφυγικού και Νοvartis

ΣΥΡΙΖΑ: μεταξύ προσφυγικού και Νοvartis

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόταση της Nεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ να μπει στο τραπέζι η «αποποινικοποίηση της παράνομης εισόδου, διαμονής και εργασίας στην Ελλάδα» δεν πέρασε αδιάφορη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, αφού ήταν το δεύτερο «χτύπημα» στη σειρά. Η αναβολή του συνεδρίου τους λόγω κορωνοϊού θα βοηθήσει να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αφού στελέχη του κόμματος υποστηρίζουν πως με την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στον Eβρο και στα νησιά το νεαρόν της ηλικίας δεν αποτελεί, πλέον, άλλοθι. «Να μην τους κόψουμε τα φτερά», ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, μέλος της μειοψηφίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης επέλεξε για άλλη μια φορά να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί να αρκείται σε ευρωπαϊκή στήριξη επικοινωνιακού χαρακτήρα μόνο για τα σύνορα και για να μετατραπεί η χώρα μας σε αποθήκη ψυχών».

Στο μέτωπο της Novartis, η σφοδρή αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία έχει λειτουργήσει συσπειρωτικά. Σήμερα το μεσημέρι, ο Νίκος Παππάς θα εξηγήσει στην προανακριτική επιτροπή τον χαρακτήρα που είχε η συνάντησή του στο Μαξίμου με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο το 2016.

Ο πρώην υπουργός έχει ήδη διευκρινίσει ότι η μεσολάβηση στην Ηρώδου Αττικού έγινε κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης. Ο Σάμπυ Μιωνής επιθυμούσε να πραγματοποιηθεί το ραντεβού, προκειμένου να λήξει η διαμάχη του με τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη. Θυμίζουν μάλιστα με νόημα από την Κουμουνδούρου πως, σύμφωνα με τον κ. Μιωνή, αντίστοιχη ενέργεια είχε επιχειρηθεί και επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά.

Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει στη διαδικασία της προανακριτικής επιτροπής τη στιγμή που τα πράγματα για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, σύμφωνα με τις έως τώρα διαρροές, δεν φαίνεται να παίρνουν θετική τροπή, δείχνει πως ο πρώην πρωθυπουργός έχει καταλήξει σε τρία συμπεράσματα:

• Αν και η κυβέρνηση επέλεξε αρχικά να μην τον βάλει στο κάδρο, τελικά εκτιμά πως είναι ο πραγματικός στόχος της πλειοψηφίας.

• Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να είναι όμηρος του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο βρίσκει συνεχώς απέναντί του και τον ωθεί στη σύσταση νέας προανακριτικής επιτροπής.

• Η παρουσία του Δ. Παπαγγελόπουλου στην επιτροπή θα δώσει απαντήσεις και θα θέσει νέα ερωτήματα για τη δράση ορισμένων εκ των δέκα πολιτικών προσώπων για τους οποίους σχηματίστηκαν δικογραφίες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως η διεύρυνση του κατηγορητηρίου που προωθείται είναι ουσιαστικά η παραδοχή της πλειοψηφίας πως έως τώρα δεν έχουν προκύψει νέα στοιχεία και παράλληλα επιχειρείται να καλυφθεί το φιάσκο της μη αφαίρεσης της κουκούλας από τους προστατευόμενους μάρτυρες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή