Ευρωλίγκα: Πετάει λευκή πετσέτα ο ΠΑΟ

Ευρωλίγκα: Πετάει λευκή πετσέτα ο ΠΑΟ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O αγωνιστικός και βαθμολογικός κατήφορος του Παναθηναϊκού τον τελευταίο μήνα στην Ευρωλίγκα δεν σταμάτησε ούτε στην 28η αγωνιστική, στην οποία συνετρίβη από την ΤΣΣΚΑ με 66-97 (η μεγαλύτερη σε μέγεθος ήττα στη διοργάνωση και στο ΟΑΚΑ). Οι «πράσινοι» ισοσκέλισαν νίκες – ήττες (14-14) πλέον, και αν σήμερα η Φενέρ νικήσει τη Χίμκι, σήμερα στη Ρωσία, θα ισοβαθμήσει μαζί του στην έκτη θέση.

Σε πλήρη αντίθεση με την ίδια χρονική φάση της περυσινής περιόδου, με τον Ρικ Πιτίνο (έχει αρνητικό ρεκόρ 7 νίκες-9 ήττες) και πάλι στον πάγκο του και τη φετινή ομάδα να διαθέτει, θεωρητικά, καλύτερο ρόστερ σε ατομικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός χειροτερεύει σε κάθε αγωνιστική προς την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης. Εχει απολέσει το μεγαλύτερο ποσοστό της αυτοπεποίθησής του (το μαρτυρούν τα τραγικά επιθετικά ποσοστά), παίζει με… μπερδεμένους ρόλους και χωρίς βοήθεια από τον Αμερικανό τεχνικό, ενώ δείχνει να έχει χάσει κάθε κίνητρο.

Η εντός έδρας συντριβή από την ΤΣΣΚΑ (προκρίθηκε στα πλέι οφ) είναι το τελευταίο καμπανάκι ανασύνταξης. Αν στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ δεν έχει χαθεί ο έλεγχος, θα φανεί από την αντίδραση, η οποία θα μεταφραστεί σε τρεις νίκες σε επτά αγώνες. Διαφορετικά, αναμένεται να επέλθει η συνήθης διοικητική παρέμβαση…

Φανερά επηρεασμένος από την ήττα στο ΣΕΦ, αλλά και με κόπωση στα χέρια και στα πόδια των παικτών του, ο Παναθηναϊκός δέχτηκε 32 πόντους το πρώτο δεκάλεπτο, ο Πιτίνο άρχισε τις αλλαγές για να βρει την αποτελεσματικότερη δυνατή πεντάδα στο παρκέ, χωρίς αποτέλεσμα, και η ΤΣΣΚΑ –φυσιολογικά– προηγήθηκε μέχρι και 14 πόντους (26-40). Εξαιρουμένων των Καλάθη και Τόμας, ο Παναθηναϊκός έδειχνε ότι δεν διαθέτει ψυχολογικά αποθέματα και αντίδραση.

Κάτι που περίμεναν οι 8.000 φίλαθλοι του «τριφυλλιού», μόνο που αυτή δεν ήρθε ποτέ και οι αποδοκιμασίες δόνησαν το ΟΑΚΑ.

Σε μια «μαύρη» βραδιά για τον Παναθηναϊκό, ο Νικ Καλάθης έγινε ο δεύτερος πασέρ στην ιστορία της Eυρωλίγκας, κάτι που προφανώς πέρασε στα ψιλά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τόμας 12, Ράις 3 (1), Παπαγιάννης, Ράουτινς 8 (2), Παπαπέτρου 9 (1), Βουγιούκας 6, Τζόνσον 2, Φρεντέτ 5 (1), Καλάθης 10 (2), Γουάιλι, Μήτογλου 9, Μπεντίλ 2.

ΤΣΣΚΑ: Μπολομπόι, Τζέιμς 18 (2), Αντόνοφ 2, Στρέλνιεκς, Φόγτκμαν 10 (2), Χάκετ 6 (2), Σαντ-Ρος 11 (1), Κουφός 10, Χίλιαρντ 21 (5), Χάινς 13, Μπέικερ 1.

• Απέναντι στην πρωτοπόρο της Ευρωλίγκας, Εφές Αναντόλου, θα βρεθεί σήμερα (21.00) ο Ολυμπιακός, στην Κωνσταντινούπολη, προερχόμενος από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και συνεχίζοντας να διεκδικεί τις μειωμένες πιθανότητες πρόκρισής του στα πλέι οφ. Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ δεν θα παίξει σε τρίτο διαδοχικό παιχνίδι, ενώ ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» Γιώργος Μπαρτζώκας υποστήριξε ότι κρατάει από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μόνο τους βαθμούς της νίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή