Μόνο με πρόστιμο τιμώρησε η Ευρωλίγκα τον Ολυμπιακό

Μόνο με πρόστιμο τιμώρησε η Ευρωλίγκα τον Ολυμπιακό

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραβίαση τριών άρθρων του πειθαρχικού κώδικα της Ευρωλίγκας έκρινε ο αθλητικός δικαστής της διοργάνωσης, για τα όσα αναφέρθηκαν στην έκθεση ότι έγιναν στο ΣΕΦ, πριν και κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ευρωπαϊκού ντέρμπι Ολυμπιακού -Παναθηναϊκού, αποφασίζοντας ότι δεν επισύρει ποινή αποκλεισμού της έδρας, αλλά μόνο επιβολή χρηματικού προστίμου 38.000 ευρώ. Η ανακοίνωση της ποινής, χθες τα ξημερώματα, ικανοποίησε την ΚΑΕ Ολυμπιακός, καθώς δεν θα χάσει τη δυναμική της έδρας της στα τρία παιχνίδια που πρόκειται να δώσει στο Νέο Φάληρο (τρία εκτός) για τη διεκδίκηση της πρόκρισης στα πλέι οφ, αλλά προκάλεσε την αντίδραση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με ειρωνική ανακοίνωση. Οι «πράσινοι» συνέκριναν την απόφαση της Ευρωλίγκας στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ, όταν και επιβλήθηκε υψηλότερο χρηματικό πρόστιμο (54.000), καθώς και αποκλεισμό της έδρας τους για μία αγωνιστική, με την απόφαση του ίδιου αθλητικού δικαστή να εστιάζεται μόνο στη χρήση πολλών καπνογόνων στις εξέδρες. Ο Παναθηναϊκός που έκανε τρεις καταγγελίες για απειλές σωματικής βίας ατόμων που έφεραν διαπιστεύσεις των γηπεδούχων προς τον Δ. Γιαννακόπουλο, θεωρεί ότι τα συμβάντα στο ΣΕΦ ήταν βίαια και αποτέλεσαν πιο σημαντικά παραπτώματα, αλλά η Ευρωλίγκα εφάρμοσε διαφορετικά πειθαρχικά άρθρα.

«Χαιρετίζουμε την εξαντλητική τιμωρία των 38.000 ευρώ την οποία επέβαλε η Eυρωλίγκα στην KAE Ολυμπιακός για την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας, που επέφερε τη δυνατότητα σε διαπιστευμένους ανθρώπους της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και σε αγνώστους κουκουλοφόρους να επιτεθούν σε μέλη της αποστολής μας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η σωματική τους ακεραιότητα και να αναγκαστούν να αποχωρήσουν πριν καν τελειώσει ο αγώνας. Πρόκειται για αποφάσεις που πραγματικά συνδράμουν τα μέγιστα στον πόλεμο με τη βία και δημιουργούν ένα πλαίσιο αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας στο προϊόν της Eυρωλίγκας», αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ στον επίλογο, προβλέπει με το ίδιο ύφος, την εφαρμογή πειθαρχικών διατάξεων από τους αρμόδιους φορείς της ελληνικής Πολιτείας.

«Είμαστε βέβαιοι ότι και το ελληνικό κράτος, αλλά και η Δικαιοσύνη θα είναι αμείλικτα απέναντι στον Ολυμπιακό για όσα έγιναν προχθές στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπως έκανε και η Eυρωλίγκα».

• Η τουρκική Τόφας είναι η επόμενη αντίπαλος του Προμηθέα στην προημιτελική φάση του Europe cup και η ομάδα της Πάτρας έχει πλεονέκτημα έδρας για την πρόκριση που θα κριθεί στις δύο νίκες (πρώτο παιχνίδι στις 17 Μαρτίου). Στα άλλα ζευγάρια θα παίξουν Παρτιζάν – Ούνικς Καζάν, Μονακό – Βίρτους και Ουνικάχα Μάλαγα – Βενέτσια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή