Προς εξαφάνιση οι Ελληνες διαιτητές

Προς εξαφάνιση οι Ελληνες διαιτητές

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τα θεωρούμενα ντέρμπι, οι ξένοι διαιτητές θα διευθύνουν και τα εναπομείναντα παιχνίδια Κυπέλλου, αλλά και αυτά των πλέι οφ. Ακόμα και οι υπεύθυνοι για το VAR θα είναι από το εξωτερικό. Η απαξίωση των Ελλήνων, πλήρης, και μάλιστα από αυτούς που τους θεωρούσαν μέχρι πριν από λίγους μήνες άξιους να φέρουν εις πέρας το έργο τους. Γιατί στα μάτια των φιλάθλων έχουν ξεπέσει εδώ και πολλά χρόνια.

Το περίεργο σε αυτήν την, πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά δεδομένα, περίπτωση είναι πως δεν υπάρχει αντίδραση. Οι μέχρι πρότινος «άρχοντες των γηπέδων» τρώνε τα χαστούκια το ένα πίσω από το άλλο και όχι μόνο δεν διαμαρτύρονται, αλλά γυρίζουν και το άλλο μάγουλο.

Θα περίμενε κάποιος, όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που θίγονται εργασιακά συμφέροντα και υπολήψεις, μια διαμαρτυρία του συνδικαλιστικού τους οργάνου. Μια αποχή από τα άλλα πρωταθλήματα. Τίποτα απολύτως. Είναι σαν να παραδέχονται και οι ίδιοι την ανικανότητά τους ή τη μη αντικειμενικότητά τους.

Πέραν όμως της… συνταξιοδότησης των Ελλήνων διαιτητών, η επιλογή των αλλοδαπών αποδεικνύεται πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Η πλειονότητα αυτών που κάλεσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έκανε λάθη, πολύ πιο «χτυπητά» από των δικών μας. Γεγονός που προκαλεί προβληματισμούς για τη συνέχεια.

Η ΕΠΟ είναι αυτή που επιλέγει μεταξύ όσων προτείνει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ή η δεύτερη στέλνει όποιον επιθυμεί; Στην πρώτη περίπτωση, υπαίτια είναι πάλι η υπεύθυνη επιτροπή. Στη δεύτερη, φαίνεται πως η UEFA θεωρεί τις διοργανώσεις μας β΄ κατηγορίας και δεν ασχολείται με το τι θα συμβεί, αφήνοντάς μας στη μιζέρια μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή