Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Κλείνουν ΚΑΠΗ, χωρίς θεατές οι αθλητικές εκδηλώσεις

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Κλείνουν ΚΑΠΗ, χωρίς θεατές οι αθλητικές εκδηλώσεις

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μέτρα που ελήφθησαν την Κυριακή σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Αυτά είναι:

Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες.

Επίσης, για 4 εβδομάδες δεν θα μπορεί να διενεργηθεί κανένα συνέδριο στην επικράτεια.

Για 2 εβδομάδες σταματούν οι σχολικές εκδρομές εντός της χώρας, ενώ επίσης για 2 εβδομάδες όλες οι αθλητικές διοργανώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών χωρίς θεατές

Επίσης αποφασίστηκε η προληπτική αναστολή, όπως ήδη ισχύει, της λειτουργίας σχολείων ανά περίπτωση, όταν συνδέονται με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Επίσης, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επτά νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα. Έτσι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην επικράτεια ανέρχεται σε 73.

Τα 6 από αυτά τα κρούσματα, όπως ανέφερε, σχετίζονται ήδη με άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα και προέκυψαν μετά από ιχνηλάτηση ενώ ένα δεν έχει σχέση με όσα έχουν ήδη εμφανιστεί και ιχνηλατείται.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει έμφαση στις ευπαθείς ομάδες και ανέφερε ότι ο υιός εξακολουθεί να μεταδίδεται ταχύτατα, καθώς ήδη έχει ανιχνευθεί σε πάνω από 100 χώρες με 106.000 κρούσματα.

Την Τρίτη το μεσημέρι, στις 12.30,  θα ανακοινωθεί η πρώτη δέσμη των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη δέσμη θα περιλαμβάνεται η αναστολή υποχρέωσης πληρωμής ΦΠΑ, ασφαλιστικών εισφορών κ.λπ., για τη στήριξη των επιχειρήσεων στους τρεις νομούς της χώρας που έχουν πληγεί κυρίως από τον ιό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση συλλέγει παράλληλα προτάσεις και αιτήματα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων εν όψει του Eurogroup της 16ης Μαρτίου και των μέτρων που θα αποφασιστούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Αίτημα πολλών κρατών-μελών της ευρωζώνης είναι η εξαίρεση των έκτακτων δαπανών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κορωνοϊό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή