Ωρα ευθύνης για τον Αρχιεπίσκοπο

Ωρα ευθύνης για τον Αρχιεπίσκοπο

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν ο τόπος περνάει μία πρωτόγνωρη κρίση και βρίσκεται αντιμέτωπος με ασύμμετρες απειλές, έχουμε όλοι την ευθύνη να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Εχει έλθει η ώρα να το κάνει και η Εκκλησία. Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία πως ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους και η μετάληψη θέτουν σε κίνδυνο συμπολίτες μας. Ιδιαίτερα μάλιστα τους ευάλωτους και ηλικιωμένους. Οι ειδικοί φοβούνται ενίοτε να πουν τα πράγματα με το όνομά τους λόγω των αντιδράσεων.

Ορισμένοι πολιτικοί λαϊκίζουν ασύστολα για μια ψήφο χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους ότι βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Το αυτονόητο έχει ήδη συμβεί σε χώρες με ισχυρή εκκλησιαστική παράδοση, όπως η Ιταλία. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι ένας υπεύθυνος ηγέτης με κοινωνική ευαισθησία. Μπορεί και πρέπει να υπερκεράσει τις αντιδράσεις των οπαδών του μεσαίωνα.

Αυτές τις ώρες τις δύσκολες ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού βρίσκει στήριγμα στην πίστη του. Αναζητεί όμως και εμπνευσμένες ηγεσίες που στέκονται στο ύψος των καιρών.

Η ηγεσία της Εκκλησίας οφείλει να κάνει να το σωστό. Με αυτό τον τρόπο θα προστατεύσει τους αδύναμους και θα δώσει ένα μήνυμα ευθύνης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή