Ατζέντα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ Έως την άνοιξη του 2022

Το Μουσείο Hirshhorn διοργανώνει την αναδρομική έκθεση «Sam Gilliam» (1933-) παρουσιάζοντας την πορεία της δουλειάς του Αμερικανού καλλιτέχνη για περισσότερες από έξι δεκαετίες. O Gilliam είναι ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής μας, γνωστός κυρίως για τις μεταμορφώσεις που κάνει στα έργα του, γεφυρώνοντας τη ζωγραφική με τη γλυπτική και τις εγκαταστάσεις. Ανάμεσα στα έργα που θα παρουσιαστούν είναι το «Light Depth» (1969).  hirshhorn.si.edu Π.Λ.


ΑΘΗΝΑ

ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΦΩΣ Από 5/4 έως 24/5/2020

Ατζέντα-1

Η έκθεση «Στήβεν Αντωνάκος: Φως. Ο Στήβεν Αντωνάκος και η ρωσική πρωτοπορία» στο MOMus – Μουσείο Άλεξ Μυλωνά διερευνά τη σχέση ανάμεσα στα έργα των Ρώσων πρωτοπόρων και της αφηρημένης γεωμετρίας που χρησιμοποιεί ο Στηβ Αντωνάκος στα έργα του. Παρουσιάζονται μια σειρά τυπωμάτων για πρώτη φορά μαζί με έργα των Καζιμίρ Μαλέβιτς, Ιβάν Κλιουν, Αλεξάντρ Ρότσενκο, Ιβάν Κουντριασόφ, Ναντιέζντα Ουνταλτσόβα και Ξένια Έντερ από τη Συλλογή Κωστάκη. momus.g


ΒΕΝΕΤΙΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΗ Έως 11/10/2020

Ατζέντα-2

Όταν τα πάντα μπορούν να αναπραχθούν μέσα από μηχανικά μέσα, η έκθεση «Singular Talents – The Red List» στο Fondazione Giorgio Cini έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, αναδεικνύοντας την αξία του χειροποίητου. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν δώδεκα τεχνίτες που κρατούν στη ζωή επαγγέλματα που τείνουν να εξαφανιστούν, από έναν Παριζιάνο που δημιουργεί ασημένια μαχαιροπίρουνα με βάση τις παραδοσιακές τεχνικές της αργυροχοΐας μέχρι μια Αγγλίδα που φτιάχνει χαλινάρια και λαιμαριές για άλογα. Ε.Α.


ΠΑΡΙΣΙ

Η TEXNH ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ Έως 26 Ιουλίου 2020

Ατζέντα-3

Το Palais de la Porte Dorée διοργανώνει τη μεγαλύτερη έκθεση που έχει γίνει έως τώρα αφιερωμένη στον διεθνούς φήμης σχεδιαστή υποδημάτων Christian Louboutin, με τίτλο «L’Exhibition [niste]». Ο Louboutin γεννήθηκε στη συνοικία όπου βρίσκεται το Palais de la Porte Dorée, και η γοητεία που του άσκησε το υπέροχο art-deco αρχιτεκτόνημα τροφοδότησε την αγάπη του για την τέχνη και επηρέασε διάφορες δημιουργίες του, όπως συνέβη με το παπούτσι Pigalle. Η έκθεση αναπτύσσεται σε 11 κεφάλαια, αφιερωμένα σε βασικές εποχές της δουλειάς του, και περιλαμβάνει μια επιλογή σημαντικών έργων τέχνης από την προσωπική του συλλογή και φυσικά μερικές από τις καλύτερες δημιουργίες του σε παπούτσια, πολλά από τα οποία δεν έχουν εκτεθεί ποτέ πριν. palais-portedoree.fr Π.Λ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή