Σέντρα στην Ευρώπη με αντίπαλο τον κορωνοϊό

Σέντρα στην Ευρώπη με αντίπαλο τον κορωνοϊό

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε κλίμα ανησυχίας λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού ανά την Ευρώπη, το Τσάμπιονς Λιγκ επιστρέφει στη δράση με τις ρεβάνς της φάσης των «16» και ενώ είναι ασαφές πόσοι αγώνες θα γίνουν τελικά με φιλάθλους και πόσοι χωρίς, στη συνέχεια του θεσμού.

Απόψε την αυλαία των ρεβάνς ανοίγουν οι αναμετρήσεις της Βαλένθια με την Αταλάντα στην Ισπανία με κλειστές τις θύρες και της Λειψίας με την Τότεναμ στη Γερμανία.

Χωρίς φιλάθλους, σε ένα άδειο Παρκ ντε Πρενς στο Παρίσι, θα γίνει αύριο και η αναμέτρηση της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, όπως αποφάσισαν οι γαλλικές αρχές που απαγόρευσαν τις συγκεντρώσεις άνω των 1.000 ατόμων. Ο αγώνας της Παρί με τη Στρασμπούρ το περασμένο Σαββατοκύριακο για το γαλλικό πρωτάθλημα αναβλήθηκε.

Αντίστοιχα, η καταλανική κυβέρνηση αποφάσισε να γίνει πίσω από κλειστές πόρτες και η πρώτη αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Νάπολι την επόμενη εβδομάδα, πράγμα που αναμένεται να επιβεβαιώσει και η UEFA.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο χαιρέτισε σαρκαστικά προχθές το βράδυ τις… άδειες εξέδρες του γηπέδου της Γιουβέντους, πριν από το ματς με την Ιντερ, αλλά την επόμενη εβδομάδα είναι άγνωστο το πού και το εάν θα αγωνιστεί με τους «μπιανκονέρι» ενάντια στη Λυών. Η κοινή απόφαση των ιταλικών ομοσπονδιών και της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής χθες να ανασταλεί κάθε αθλητική δραστηριότητα έως τις 3 Απριλίου χρειάζεται την επικύρωση της ιταλικής κυβέρνησης, αλλά μάλλον θα εφαρμοστεί μόνο για τις εγχώριες διοργανώσεις. Επομένως, μένει να δούμε τι θα κάνει η UEFA, καθώς την επόμενη εβδομάδα πρόκειται η Γιουβέντους να φιλοξενήσει τη Λυών. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, η ανεπίσημη πρόταση διεξαγωγής της αναμέτρησης στη Μάλτα φέρεται να έχει απορριφθεί από τους Μαλτέζους. Πιθανότερο φαίνεται να γίνει το ματς κεκλεισμένων των θυρών.

Ηδη, για το Γιουρόπα Λιγκ μεθαύριο έχει ανακοινωθεί ότι χωρίς φιλάθλους θα γίνει ο αγώνας της Ιντερ με τη Χετάφε στο Μιλάνο, ενώ το ίδιο θα γίνει την άλλη εβδομάδα με τον επαναληπτικό της Χετάφε με την Ιντερ στη Μαδρίτη, αλλά και με τη ρεβάνς της Κοπεγχάγης με την Μπασάκσεχιρ στη Δανία όπου επίσης η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απαγορεύονται εκδηλώσεις με περισσότερα από 1.000 άτομα. Οι ελβετικές αρχές, που έχουν διακόψει το ελβετικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, έχουν απαγορεύσει και στη Βασιλεία να φιλοξενήσει τον αγώνα ρεβάνς του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, και η Βασιλεία αναζητεί έδρα.

Η UEFA εξέδωσε και εντολές αυτοπροστασίας των ποδοσφαιριστών, απαιτώντας να μην προβούν σε χειραψίες πριν από τους αγώνες που διοργανώνει, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει εκδώσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, τέσσερις ομάδες δίνουν απόψε μάχη εισόδου στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Βαλένθια θα είχε απόλυτη ανάγκη τους φιλάθλους της για να μπορέσει να ανατρέψει το προβάδισμα με 4-1 που απέκτησε στο Μιλάνο η Αταλάντα προ 20 ημερών, αλλά οι «Τσε» θα πρέπει να παλέψουν μόνοι τους απόψε στο Μεστάγια.

Στη Γερμανία το προβάδισμα έχουν οι γηπεδούχοι της Λειψίας, που είχαν επικρατήσει με 1-0 στο Λονδίνο της Τότεναμ του Ζοζέ Μουρίνιο. Τυχόν πρόκριση της γερμανικής ομάδας θα σημάνει ουσιαστικό πλήγμα όχι μόνο στο γόητρο των «Σπιρουνιών» αλλά και στον προγραμματισμό τους. Ο ιδιοκτήτης της λονδρέζικης ομάδας Ντάνιελ Λίβι παραδέχθηκε ότι ένας αποκλεισμός θα επηρεάσει τη χρηματοδότηση των καλοκαιρινών μεταγραφών, αν και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει και μεγάλη σχέση μεταξύ ξοδέματος χρημάτων και επιτυχιών…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή