Bοστώνη by locals

4' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πού θα βρείτε τα θρυλικά Levi’s 514, νόστιμα vegan ντόνατς, φαγητό και επιτραπέζια, αλλά και πού θα κάνετε μια περιήγηση σε ένα εργοστάσιο σοκολάτας.

Κατάστημα Rick Walkers

306 Newbury St.

Τηλ. +161 74827426

Κυριακή-Πέμπτη 12.00-19.30,

Παρασκευή-Σάββατο 12.00-20.00

Πουκάμισο τύπου Western: 27 ευρώ

Ως αυθεντικός Τεξανός γνωρίζω καλά πώς ντύνονται στη «Δύση», γι’ αυτόν τον λόγο ήμουν σκεπτικός την πρώτη φορά που πήγα στο Rick Walker’s. Βρίσκεται στη Newbury Street, τον πιο ωραίο εμπορικό δρόμο της Βοστώνης, με μοδάτους καταναλωτές που κυκλοφορούν με όμορφα καλλωπισμένα σκυλιά και πηγαίνουν για μπραντς μετά τις αγορές τους. Έπειτα από αυτή τη διευκρίνιση, καταλαβαίνει κανείς ότι το Rick Walker είναι σαν να ανοίγεις την πύλη σε έναν άλλο κόσμο. Εδώ θα βρείτε μπότες από δεύτερο χέρι για άνδρες και γυναίκες, από σαύρα, στρουθοκάμηλο και άλλα φανταχτερά δέρματα. Πουκάμισα τύπου γουέστερν, vintage παντελόνια Levi’s και Wranglers, καινούργιες και μεταχειρισμένες ζώνες και καπέλα, καθώς και μια μικρότερη συλλογή γυναικείων ειδών. Η πολύ καλή μουσική είναι ένας ακόμα λόγος για να το επισκεφτείτε.

– Zac Cardwell


Κατάστημα με vintage Bobby from Boston

19 Thayer St

Τηλ. +161 74239299

Τρίτη-Κυριακή 12.00-18.00

Vintage cords: 31 ευρώ

Το κοτλέ Levi’s 514, που δημιουργήθηκε στα 1970s, θεωρείται ένα από τα καλύτερα παντελόνια που φτιάχτηκαν ποτέ. Δυστυχώς, καθώς τα χρόνια περνούν, είναι όλο και πιο δύσκολο να τα βρει κανείς. Αν υπάρχει ένα μέρος όπου είναι πιθανό να εντοπίσετε ένα 514 ή οποιοδήποτε άλλο vintage αντικείμενο είναι το «Bobby». Όπως επίσης δερμάτινα σακάκια, κασκόλ, γιλέκα, παλιές στολές και μυριάδες καπέλα κάθε στιλ. Όποια δεκαετία κι αν προτιμάτε, εδώ υπάρχει κάτι για εσάς.

– Zac Cardwell


Ζυθοποιείο Winter hill brewing

Broadway 328

Τρίτη-Σάββατο 07.00-00.00

Γεύμα με μπίρα: 13,50 ευρώ

Κάποτε η γειτονιά του Winter Hill ήταν το στέκι του εγκληματία Whitey Bulger και η συμμορία του σκορπούσε τον τρόμο στους κατοίκους της. Σήμερα, αντίθετα, το Winter Hill είναι μια ήσυχη περιοχή που σας επιφυλάσσει μια μικρή έκπληξη. Το Winter Hill Brewery έχει επιλεγμένες μπίρες και νόστιμο φαγητό. Αγαπημένη μου επιλογή από το μενού τους είναι το μπέργκερ μαύρων φασολιών: απόλυτα πικάντικο, με τη μαλακή σπιτική υφή που προτιμώ.  

– Megan Brake


Vegan Ντονατς στο Union square donuts

Bow Street 20

Τηλ. +161 72092257

Καθημερινά 07.00-18.00

Ντόνατ: 2,70 ευρώ

Ανακαλύψαμε το Union Square Donuts πριν από μερικούς μήνες, όταν μια μέρα νιώσαμε με το αγόρι μου λαχτάρα για ντόνατς. Όχι όμως για τα συνηθισμένα, αλλά για κάτι γκουρμέ και νόστιμο. Κάναμε μια σχετική έρευνα και έτσι βρήκαμε το Union Square Donuts. Φτάσαμε εκεί πραγματικά πεινασμένοι και καθένας μας παράγγειλε δύο ντόνατς. Εκείνος πήρε δύο με γλάσο, εγώ πήρα ένα vegan με γλάσο και ένα vegan με κανέλα. Ήταν όλα καταπληκτικά, χωρίς μάλιστα να καταλαβαίνεις ότι ήταν vegan.

– Megan Brake


Black sheep bagel cafe

John F. Kennedy Street 56

Τηλ. +161 79452189

Δευτέρα-Παρασκευή 07.00-15.00,

Σάββατο-Κυριακή 08.00-16.00

Lox 2.0 (bagel με καφέ): 9,44 ευρώ

Το καφέ Black Sheep είναι ένα θαυμάσιο μέρος για να χαλαρώσετε ή να εργαστείτε. Το εσωτερικό του είναι πολύ απλό, όλο λευκό, με μεταλλικά και ξύλινα στοιχεία, μπαμπού και πόθους να κρέμονται από ψηλά. Η ατμόσφαιρα είναι ήρεμη και τις ψυχρές μέρες είναι σαν να βρίσκεστε σε έναν μικρό βοτανικό κήπο που σας προφυλάσσει από το κρύο του δρόμου, με συντροφιά έναν ζεστό καφέ και το σήμα κατατεθέν του Black Sheep, ένα Strawberry Maple cream cheese (κρέμα τυριού με φράουλα και σιρόπι σφενδάμου).

– Kristian Beck


Μπίρα και επιτραπέζια στο Chestnut Hill

Avenue 154

Τηλ. +161 72548114

Δευτέρα 17.00-22.00,

Τρίτη-Κυριακή 10.00-22.00

Italian Hoagie: US$ 8,90

Θέλετε βραδιές με τηγανίτες, Scrabble και χαλαρή σπιτική ατμόσφαιρα, αλλά δεν μπορείτε να βρείτε ένα μέρος που να τα συνδυάζει όλα; Στη Βοστώνη αυτό το μέρος είναι το Moogy’s. Ένα μικρό κατάστημα, που οι ντόπιοι απολαμβάνουν για μερικά ποτά, φαγητό και κουβέντα με φίλους. Μόλις μπείτε, οι πελάτες θα σας κατευθύνουν στο ράφι με τα επιτραπέζια παιχνίδια. Έπειτα θα επιλέξετε πού θα καθίσετε και στη συνέχεια θα πάτε να δώσετε την παραγγελία σας. Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα στο all-day breakfast μενού και το regular μενού – και τα δύο εξίσου καλά. Οι επιλογές για τους χορτοφάγους είναι περιορισμένες, ωστόσο τίποτα δεν μπορείτε να πάει στραβά με ένα veggie hoagie: είναι φρέσκο, νόστιμο, τεράστιο, ιδανικό για την ώρα του παιχνιδιού.

– Kristian Beck


Εργοστάσιο σοκολάτας

Taza chocolate  

561 Windsor Street

Tηλ. +161 72842232

Opening Times

Δευτέρα-Παρασκευή 11.00-18.00,

Σάββατο-Κυριακή 10.00-18.00

Είσοδος: 7 ευρώ

Bοστώνη by locals-1

Κόκκοι κακάο που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή σοκολάτας στο εργοστάσιο Taza. (Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image)

Η σοκολάτα, προτού επικρατήσει ως συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως στη ζαχαροπλαστική, υπήρχε στην Κεντρική Αμερική ως τρόφιμο από μόνο του, αρωματισμένο ίσως με λίγη κανέλα ή τσίλι, αλλά χωρίς πρόσθετα γλυκαντικά. Το Taza είναι εργοστάσιο σοκολάτας και αποτίνει φόρο τιμής σε αυτή την ιστορία φτιάχνοντας σοκολάτα σύμφωνα με τη μεξικανική παράδοση. Έχει πιο κόκκινο και πιο σκούρο χρώμα από αυτές που θα βρείτε σε άλλα καταστήματα και τραχιά γεύση, αν τη δοκιμάσετε στην αρχική της μορφή. Δοκιμάστε τις πλάκες σοκολάτας της Taza και σαν ρόφημα λιώνοντάς τες μέσα σε φλιτζάνι με ζαχαρούχο γάλα. Έχει πλούσια, πηχτή υφή και γεύση. Το εργοστάσιο είναι ανοιχτό για περιηγήσεις (δείτε το πρόγραμμα στο tazachocolate.com).

– Cris Concepcion

Το Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με επικαιροποιημένα tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή