Επικίνδυνη αδιαφορία από την Ευρωλίγκα

Επικίνδυνη αδιαφορία από την Ευρωλίγκα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H χωρίς λογική επιμονή της Ευρωλίγκας να μη μεταθέσει, τουλάχιστον, την έδρα του αγώνα Αρμάνι – Ολυμπιακού, αύριο, από το «Φόρουμ» του Μιλάνου σε άλλη ιταλική πόλη νοτιότερα και, αν όχι, να προχωρούσε και στην αναβολή του, λόγω του κορωνοϊού, προκαλεί αμέτρητες ανησυχίες και φόβους σε όλα τα μέλη της «ερυθρόλευκης» αποστολής, η οποία αφενός θα ταξιδέψει αυθημερόν στη γειτονική χώρα και αφετέρου θα πρέπει να τεθεί σε αυτοαποκλεισμό στην Ελλάδα με την επιστροφή της.

Η Ευρωλίγκα αγνόησε παντελώς την πρόσφατη απόφαση του πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε, να θέσει όλη τη χώρα σε καραντίνα και απέρριψε το σχετικό αίτημα του Ολυμπιακού, ώστε η αναμέτρηση με την Αρμάνι να μη διεξαγόταν στο επίκεντρο του προβλήματος, όπου έχουν καταγραφεί, ήδη, 463 θάνατοι.

Η διοργανώτρια αρχή δεν δείχνει διάθεση να προστατεύσει τους αθλητές, τους προπονητές και όλα τα μέλη των ευρωπαϊκών αποστολών που έχουν επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Ιταλία και στην οποία έχει αναβληθεί κάθε αθλητική δραστηριότητα. Υπαγορεύει στον Ολυμπιακό ότι πρέπει να ταξιδέψει με οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς στην Ιταλία για την τέλεση του αγώνα, ενώ, όλα τα μέλη της «ερυθρόλευκης» αποστολής θα τεθούν άμεσα σε κατ’ οίκον περιορισμό από μεθαύριο το βράδυ και για τις 14 επόμενες ημέρες. Ο Ολυμπιακός έστειλε νέα επιστολή, ζητώντας αναθεώρηση της απόφασης.

Χθες, πάντως, η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε… ημίμετρα που θα αφορούν την απαγόρευση εισόδου των δημοσιογράφων στα αποδυτήρια, την ακύρωση δηλώσεων στη μεικτή ζώνη, τον ορισμό απόστασης μεταξύ των δημοσιογράφων και των παικτών/προπονητών κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο 1,5 μέτρο και τη διεξαγωγή της media day, μία ή δύο ημέρες πριν από τους αγώνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή