Το «ατύχημα» στην κάλυψη οδήγησε σε ταυτοποιήσεις

Το «ατύχημα» στην κάλυψη οδήγησε σε ταυτοποιήσεις

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαριές κατηγορίες για συμμετοχή σε αναρχική, τρομοκρατική οργάνωση αντιμετωπίζουν τέσσερις νεαροί –τρεις άνδρες και μία γυναίκα– που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας. Διώκονται για συμμετοχή στην εμπρηστική επίθεση στο Ιδρυμα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» την 6η Ιανουαρίου 2020 και πέντε ακόμα ανάλογες ενέργειες τα ξημερώματα της 21ης Ιανουαρίου. Ο ένας από τους κατηγορουμένους, 26 ετών, συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας και οι υπόλοιποι τρεις χθες, Τρίτη, σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης που εξέδωσε εις βάρος τους ο ανακριτής.

Ο πρώτος αναγνωρίστηκε σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας καθώς του έπεσε η κουκούλα full face με την οποία είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Για την επίθεση στο Ιδρυμα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» είχε αναρτηθεί στο Διαδίκτυο προκήρυξη με υπογραφή «σύντροφοι, συντρόφισσες». Καθώς με το ίδιο κείμενο ο συντάκτης αναλάμβανε την ευθύνη για πέντε ακόμα εμπρηστικές επιθέσεις (σε ΑΤΜ τραπεζών, και 6 αυτοκίνητα), εις βάρος του 26χρονου ασκήθηκε βαριά δίωξη όχι μόνο για συμμετοχή στους εμπρησμούς αλλά και συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης.  Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια και των υπολοίπων τριών αναρχικών. Εκεί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εντοπίστηκαν ευρήματα που τους συνδέουν με τη δράση του 26χρονου και οδήγησαν τις διωκτικές και ανακριτικές αρχές στο συμπέρασμα ότι μετείχαν και αυτοί στο μπαράζ εμπρησμών της 21ης Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. στα πειστήρια συγκαταλέγονται κινητά τηλέφωνα, κάρτες μνήμης, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ιδιόχειρες σημειώσεις καθώς και μικρή ποσότητα ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι τέσσερις νεαροί είχαν μπει στο μικροσκόπιο της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν είχαν επιτεθεί με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Καλλιδρομίου. Τότε, ο ένας από τους κατηγορουμένους είχε υποστεί εγκαύματα στα χέρια και είχε επισκεφθεί νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν είχε περάσει απαρατήρητη από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, που αποφάσισε να ερευνήσει τη δράση και τον κύκλο επαφών του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή