Πέφτει η ποινή της Ξάνθης, σήμερα η εκδίκαση

Πέφτει η ποινή της Ξάνθης, σήμερα η εκδίκαση

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην ανάκληση της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού περί αφαίρεσης του πιστοποιητικού συμμετοχής της Ξάνθης στο πρωτάθλημα αποφάσισε το Διοικητικό Εφετείο. Η απόφαση έχει ισχύ έως την εκδίκαση της κύριας αίτησης. Η ποινή ανάκλησης του πιστοποιητικού είχε επιβληθεί από την ΕΕΑ λόγω παραβίασης του νόμου περί περιορισμών στην απόκτηση μετοχών ΑΑΕ. Στη συνέχεια, το πόρισμα της ΕΕΑ διαβιβάστηκε στο πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λιγκ 1, το οποίο, με βάση τα αναφερόμενα στην τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, της επέβαλε την ποινή αφαίρεσης πέντε βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα. Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου θα αποτελέσει ένα νέο και, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ισχυρό όπλο για την Ξάνθη στην προσπάθειά της να ρίξει την πρωτόδικη ποινή.

Επίσης, το ίδιο όργανο επέβαλε την ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών από την Ξάνθη και επτά βαθμών από τον ΠΑΟΚ, από το τρέχον πρωτάθλημα, λόγω πολυϊδιοκτησίας.

Η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο κατά της απόφασης της ΕΕΑ ζητώντας προσωρινή διαταγή που να την αναστέλλει, ωστόσο η προσφυγή απορρίφθηκε.

Οι δύο ΠΑΕ έχουν καταθέσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης περί αφαίρεσης βαθμών, που θα συζητηθεί σήμερα στις 18.00 στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Η πλευρά του ΠΑΟΚ θα επιχειρήσει να πείσει το δικαστήριο να μπει στην ουσία της υπόθεσης. Μετά την για λόγους ευθιξίας παραίτηση του προέδρου Γεράσιμου Διονυσάτου, η σύνθεση της Επιτροπής Εφέσεων, που απαρτίζεται από τακτικούς εφέτες, έχει ως εξής: πρόεδρος: Π. Φιλόπουλος, αναπλ. πρόεδρος: Β. Βλαχοπαναγιώτου, μέλη: Γ. Βρυώνης, Αδ. Γκόγκολη και Ν. Βόκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή