Κυριαρχία Μπάιντεν, αλλά ο Σάντερς επιμένει

Κυριαρχία Μπάιντεν, αλλά ο Σάντερς επιμένει

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν επισφράγισε την κυριαρχία του στην κούρσα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ με τη σαρωτική νίκη του στο Μίσιγκαν και σε τέσσερις άλλες πολιτείες, την Τρίτη. Ο εκπρόσωπος της αριστερής πτέρυγας του κόμματος, γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, επικράτησε σε δύο πολιτείες. Η ψήφος υπέρ του Μπάιντεν στο Μίσιγκαν αναλύθηκε ως προς τα δημογραφικά χαρακτηριστικά της από τον Τιμ Αλμπέρτα της ιστοσελίδας Politico και το συμπέρασμα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για το Δημοκρατικό Κόμμα. Συγκεκριμένα, ο Μπάιντεν συγκέντρωσε σημαντική υποστήριξη σε κατηγορίες ψηφοφόρων που το 2016 είχαν γυρίσει την πλάτη στη Χίλαρι Κλίντον, παραδίδοντας το Μίσιγκαν και την προεδρία των ΗΠΑ στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Το ερώτημα που πλανάται πάνω από την προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών είναι αν ο υποψήφιός τους μπορεί να καλύψει συγκεκριμένες ελλείψεις σε συγκεκριμένες κρίσιμες πολιτείες και να κερδίσει τον Τραμπ», σημειώνει ο Αλμπέρτα. «Ο Μπάιντεν εξακολουθεί να έχει πολλούς επικριτές στο κόμμα. Πολλοί Δημοκρατικοί εξακολουθούν να αισθάνονται άβολα κάθε φορά που μιλάει εκτός κειμένου. Αλλά μετά την Τρίτη δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ικανός να κερδίσει στις προεδρικές του Νοεμβρίου», έγραψε ο Αμερικανός αναλυτής. «Ο Τζο Μπάιντεν δεν είναι Χίλαρι Κλίντον και αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να ρίξει τον Τραμπ», σημείωσε.

Για τον Μπέρνι Σάντερς, η ήττα σε πολιτείες τις οποίες είχε κερδίσει το 2016 συνοδεύεται ώς ένα βαθμό από ιδεολογική νίκη. Σύμφωνα με μετρήσεις μεταξύ ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος σε πολιτείες στις οποίες επικράτησε ο Τζο Μπάιντεν (Μιζούρι, Μίσιγκαν, Μισισίπι), ποσοστό περίπου 60% των ψηφοφόρων συμφωνεί ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αποκτήσουν εθνικό σύστημα υγείας, πολιτική που υποστηρίζει ο Σάντερς. Ο 78χρονος γερουσιαστής σκοπεύει να παραμείνει στην κούρσα και να αντιπαρατεθεί με τον Τζο Μπάιντεν στο ντιμπέιτ της Κυριακής. Λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, πολλές προεκλογικές συγκεντρώσεις ματαιώνονται, ενώ η εκστρατεία για το χρίσμα θα διεξαχθεί ως επί το πλείστον μέσω Διαδικτύου και τηλεόρασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή