Γράμμα από την Ιταλία

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πολλοί μου γράφετε για να μάθετε τι κάνουμε και πώς είναι η κατάσταση στο Μπέργκαμο. Το Μπέργκαμο είναι αυτή τη στιγμή η provincia (εννοεί επαρχία) με τα περισσότερα κρούσματα, εκατοντάδες στο νοσοκομείο, δεκάδες οι νεκροί. Αν υπολογίσουμε όλη τη Λομβαρδία, μιλάμε για χιλιάδες κρούσματα και εκατοντάδες νεκρούς. Η αλήθεια είναι πως μέχρι το Σαββατοκύριακο το μέγεθος του προβλήματος δεν το είχαμε συνειδητοποιήσει και τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια καταστροφή. Πληρώνουμε την αναποφασιστικότητα των πολιτικών και την ηλιθιότητα των πολιτών, που αρνούνται ακόμη και τώρα να καταλάβουν ότι πρέπει να περιορίσουν στο ελάχιστο την κοινωνική τους ζωή. Μείνετε σπίτι! Αυτό φωνάζουν εξαντλημένοι, σωματικά και ψυχολογικά, γιατροί και νοσοκόμοι, αυτό λένε πλέον και τα επίσημα μέτρα. Αυτό θέλω να πω και σε εσάς εκεί, όσο είναι καιρός, μαζευτείτε, οργανωθείτε και μείνετε όσο γίνεται σπίτι. Τώρα! Μετά θα είναι αργά. Εδώ, ήδη κάποιοι αφήνονται να πεθάνουν, δεν μπορούν να τους διασωληνώσουν όλους. Εδώ, στον πλούσιο Βορρά της Ιταλίας, που καυχιέται για το επαρκέστατο σύστημα υγείας. Σκεφτείτε τι θα γίνει εκεί. Πρόληψη, μόνο αυτό μπορεί να σας σώσει, μη φτάσετε στο σημείο που είμαστε εμείς. Αυτά με αγάπη».

Αυτό είναι το δραματικό μήνυμα που έστειλε πριν από δύο ημέρες σε φίλους και φίλες της Ελληνίδα εγκατεστημένη στο Μπέργκαμο, μόλις 40 χιλιόμετρα από το Μιλάνο. Και αυτή είναι επίσης η απάντηση/προειδοποίηση στους αθεράπευτα γελοίους, καιροσκόπους, σκοταδιστές, συνωμοσιολόγους, αδαείς και βλαμμένους που, δυστυχώς, επιμένουν να βάζουν το στίγμα τους στην ελληνική κοινωνία, ακόμη και στη συγκυρία που ζούμε. Δηλαδή, τους επιστήμονες που διστάζουν να πουν ανοιχτά ότι η μετάληψη ασφαλώς και μπορεί να βοηθήσει στη μετάδοση του κορωνοϊού, τους μεγαλόσχημους ή μη κληρικούς που δεν εννοούν να ξεφύγουν από τον σκοταδιστικό μεσαίωνα, αδιαφορώντας αν θα πάρουν ανθρώπους στον λαιμό τους, τους πολιτικούς που με άθλιες δηλώσεις είτε προσπαθούν να εξασφαλίσουν την υποστήριξη των φανατικών «πιστών» είτε επιχειρούν να αντλήσουν κομματικά οφέλη εργαλειοποιώντας την επιδημία ταξικά, ή κατά της κυβέρνησης, τους ποικιλώνυμους που επιχειρούν να κερδίσουν δημοσιότητα με φωναχτές αρλούμπες και θεωρίες συνωμοσίας, τους ατίθασους νεολαίους που δεν έχουν μάθει στοιχειώδη πειθαρχία στο σχολείο και τους άλλους που παραβιάζουν την «καραντίνα» επειδή έτσι γουστάρουν. Τέλος, τους απερίγραπτους δημοσιογράφους και τα μίντια, που δίνουν σε όλους τους παραπάνω «βήμα» επειδή θέλουν να τα έχουν καλά με όλους.

Για όσους δεν κατάλαβαν, η Ελληνίδα από το Μπέργκαμο λέει σχεδόν ευθέως ότι στη Λομβαρδία το νοσοκομειακό σύστημα κατέρρευσε εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων ταυτόχρονα και γι’ αυτό είναι μεγάλος ο αριθμός εκείνων που καταλήγουν. Πρόκειται για πόλεμο –προς το παρόν προληπτικό– και στον πόλεμο απαιτείται πειθαρχία και συχνά είναι αναγκαίο να επιβληθεί «σκασμός» σε όσους υπονομεύουν την προσπάθεια, χωρίς μάλιστα να είναι ειδικοί. Για να αποφευχθούν τα χειρότερα, αν μη τι άλλο!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή