Συνολικά 90 νεκροί στην Ελλάδα από γρίπη

Συνολικά 90 νεκροί στην Ελλάδα από γρίπη

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 90 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, εκ των οποίων 7 την τελευταία εβδομάδα. 

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της γρίπης, οι 72 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και 18 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Τα 83 (92,2%) από τα 90 προαναφερθέντα κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συνιστάται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη και εμβολιασμένοι ήταν μόνο 33 (39,8%).

Κατά την εβδομάδα (02-08 Μαρτίου) οι επισκέψεις σε γιατρό για γριπώδη συνδρομή παραμένουν στα ίδια επίπεδα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 206 κλινικά δείγματα, όλα από νοσοκομεία, εκ των οποίων τα 47 (22,8%) εξ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 238 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης. Από αυτά, τα 217 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Από το σύνολο των ασθενών αυτών, μόνο 89 (37,4%) είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του ΕΟΔΥ, παραμένουμε σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης στην Ελλάδα, με πτωτική τάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή