Εξιχνιάστηκε η πυρκαγιά στο ξενοδοχείο της Συγγρού – Κατηγορούμενοι οι διαχειριστές του

Εξιχνιάστηκε η πυρκαγιά στο ξενοδοχείο της Συγγρού – Κατηγορούμενοι οι διαχειριστές του

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξιχνιάστηκε από το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών η υπόθεση εμπρησμού του ξενοδοχείου Athenaeum Palace & Luxury suites επί της λεωφόρου Συγγρού, το πρωί της 5ης Δεκεμβρίου.

Ως ηθικοί αυτουργοί κατηγορούνται οι διαχειριστές του ξενοδοχείου, ένας 54χρονος άνδρας και η σύζυγός του, 52 ετών.

Ως φυσικοί αυτουργοί αντίστοιχα, διώκονται δύο Πακιστανοί υπάλληλοι του ξενοδοχείου, οι οποίοι ανακρινόμενοι ομολόγησαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση και περιέγραψαν με λεπτομέρεια τα γεγονότα. 

Κίνητρο για τον εμπρησμό ήταν η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του ακινήτου που ζει μόνιμα στη Γερμανία και τους διαχειριστές του ξενοδοχείου. Οι τελευταίοι όφειλαν μισθώματα συνολικού ποσού 890.000 ευρώ, με τον ιδιοκτήτη να έχει κινήσει δικαστικές διαδικασίες για την έξωση των μισθωτών και την απόδοση σε αυτόν του ακινήτου.

Την ημέρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά ήταν προγραμματισμένη η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας και μάλιστα η φωτιά ξέσπασε ακριβώς τη στιγμή που οι δικαστικοί επιμελητές έφτασαν στο ισόγειο του ξενοδοχείου. 

Από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας προέκυψε ότι οι διωκόμενοι διαχειριστές του ξενοδοχείου είχαν δώσει εντολή στον υπεύθυνο για τα ηλεκτρονικά συστήματα του ξενοδοχείου να απενεργοποιήσει τις κάμερες ασφαλείας.

Ταυτόχρονα, οι δύο Πακιστανοί εντοπίστηκαν σε βίντεο από κάμερες διπλανού ξενοδοχείου να μεταφέρουν -την παραμονή του εμπρησμού- μπιτόνια με βενζίνη κρυμμένα κάτω από σεντόνια.

Λίγο πριν εκδηλωθεί η φωτιά, ζήτησαν από τις καθαρίστριες να τους ανοίξουν, συγκεκριμένα,  ξενοίκιαστα δωμάτια στον 1ο και 2ο όροφο του κτιρίου, περιέλουσαν τα κρεβάτια με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά.  Από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν σοβαρά δύο νεαρές κοπέλες από την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Η δικογραφία υπεβλήθη το πρωί της Πέμπτης στον εισαγγελέα και στη συνέχεια, εις βάρος των τεσσάρων κατηγορουμένων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν.

Αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή το πρωί της Παρασκευής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή