«Λουκέτο» και στα ελληνικά πρωταθλήματα

«Λουκέτο» και στα ελληνικά πρωταθλήματα

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύμα αναβολών των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό, εθνικό και τοπικό επίπεδο προκαλεί η εξάπλωση του κορωνοΐου. Ρόλο έπαιξαν και οι αποφάσεις για αναβολή των ποδοσφαιρικών αγώνων σε άλλες χώρες αλλά και από την UEFA ως μέτρο προστασίας.

Η Σούπερ Λιγκ 1 αναμένεται να λάβει την απόφαση αναβολής απόψε στις 18.30, οπότε θα συνεδριάσει το διοικητικό της συμβούλιο. Προηγήθηκε η επιστολή του ΠΣΑΠ που ζήτησε «την αναβολή διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να συμβάλει στην ελαχιστοποίηση έκθεσης στον κίνδυνο, τόσο των μελών του όσο και του συνόλου της κοινωνίας μας» και η ανεπιτυχής –όπως παραδέχθηκε ο ίδιος– προσπάθεια του προέδρου του συνεταιρισμού να ληφθεί διά περιφοράς απόφαση αναβολής της πρεμιέρας των πλέι οφ. Τα πλέι άουτ που βάσει του αρχικού προγραμματισμού επρόκειτο ν’ αρχίσουν αύριο ήταν ούτως ή άλλως στον αέρα, αφού δεν έχει γίνει κλήρωση, ούτε φυσικά καταρτιστεί πρόγραμμα. «Αναγκάζομαι να συγκαλέσω την εν λόγω συνεδρίαση του Δ.Σ., λόγω μη ύπαρξης της προβλεπόμενης εκ του καταστατικού συναίνεσης για την υπογραφή πρακτικού Δ.Σ. διά περιφοράς», ανέφερε στην επιστολή του προς τις ΠΑΕ, ο Μ. Λυσάνδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειονότητα των ομάδων συμφωνεί στην αναβολή, ενώ από τις μεγάλες ΠΑΕ, μόνο ο Ολυμπιακός φέρεται να είναι αντίθετος.

Το θέμα ημερησίας διάταξης έχει ως ακολούθως: «Αναστολή του πρωταθλήματος Super League 1 Ανδρών (playoffs – playouts) μέχρι νεωτέρας στο πλαίσιο μέτρων για την παρεμπόδιση εξάπλωσης του ιού SARS-CoV-2 – Ανάκληση ορισμού αγώνων».

Η διοργανώτρια αρχή της Super League 2 και της Football League ανακοίνωσε πως αναβάλλει μέχρι νεωτέρας τα πρωταθλήματα και θα ενημερώσει τις επόμενες για την επανέναρξή τους. Στην Ενωση Σούπερ Λιγκ 2 – Φούτμπολ Λιγκ τα πράγματα ήταν απλούστερα. Οπως ανακοινώθηκε: «Επειτα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β΄ Εθνικής Κατηγορίας, αποφασίστηκαν για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας: Η αναβολή του πρωταθλήματος Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020. Η αναβολή του πρωταθλήματος Football League, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020. Με γνώμονα την προστασία της υγείας όλων των εμπλεκομένων ατόμων στη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων μας και παρακολουθώντας τις εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωση του ιού SARS-CoV-2, η διοργανώτρια αρχή θα ενημερώσει για την επανέναρξη των αγώνων με νεότερο έγγραφο».

Η ΕΠΟ στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό ανακοίνωσε «την αναστολή της διεξαγωγής όλων ανεξαιρέτως των εθνικών πρωταθλημάτων για τα οποία έχει την ευθύνη διοργάνωσης (Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και Γυναικών), καθώς και όλων των διοργανώσεων αρμοδιότητας και ευθύνης των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων όλης της χώρας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή