Καθυστέρηση στην εξυγίανση της Creta Farms

Καθυστέρηση στην εξυγίανση της Creta Farms

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα εμπόδια, αυτή τη φορά εξωγενή, μπαίνουν στον δρόμο για τη σωτηρία της Creta Farms. H αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων θα έχει ως αποτέλεσμα την αναγκαστική μετάθεση για το μέλλον της εκδίκασης της συμφωνίας εξυγίανσης της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, η οποία είχε προγραμματισθεί για την επόμενη Παρασκευή 20 Μαρτίου.

Πέρα από το γεγονός ότι η ήδη προβληματική εταιρεία καλείται τώρα να ανακάμψει σε μια περίοδο που αναμένεται εξαιρετικά αρνητική για την εθνική αλλά και την παγκόσμια οικονομία, η καθυστέρηση συζήτησης της συμφωνίας συνεπάγεται και την καθυστέρηση έκδοσης της απόφασης και επομένως πιθανότατα την ανάγκη χρηματοδότησης της Creta Farms πέραν των όσων είχαν συμφωνηθεί σχετικά με τη λεγόμενη ενδιάμεση χρηματοδότηση. Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία εξυγίανσης – μεταβίβασης της Creta Farms στην Impala Hellas συμφερόντων Δημήτρη Βιντζηλαίου προέβλεπε ότι το δεύτερο μέρος της ενδιάμεσης χρηματοδότησης ύψους 4 εκατ. ευρώ θα δινόταν μετά την υπογραφή της συμφωνίας (στις 24 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε ότι υπεγράφη η σχετική δανειακή σύμβαση ανάμεσα στις τράπεζες, στην Creta Farms και την Impala Hellas) και πρόκειται για χρήματα που είχαν ως στόχο να βοηθήσουν την επιστροφή της εταιρείας σε σχετικά ομαλή λειτουργία μέχρι την έκδοση της δικαστικής απόφασης. Η τελευταία με βάση τα δεδομένα προ εκτάκτων μέτρων λόγω κορωνοϊού αναμενόταν ότι θα μπορούσε να εκδοθεί από το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου το φθινόπωρο και μάλιστα εντός του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιχειρηθεί να δοθεί ειδική άδεια από το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου για τη συζήτηση της υπόθεσης την επόμενη Παρασκευή, απόπειρα όμως που θεωρείται πολύ δύσκολο να πετύχει. Η προστασία της εταιρείας από τους πιστωτές της αναμένεται να συνεχισθεί, ακόμη και αν η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων διαρκέσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης προβλέπεται και αναστολή διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης. Μεγαλύτερη εξειδίκευση των μέτρων αυτών αναμένεται να περιλαμβάνει η σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Ολες τις προηγούμενες ημέρες, πάντως, συνεχιζόταν μια άλλη δικαστική διάσταση στην υπόθεση της Creta Farms και δη οι δύο εισαγγελικές έρευνες για τα κακώς κείμενα στην εταιρεία. Πριν από λίγες ημέρες κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο ένας εκ των δύο πρώην βασικών μετόχων της αλλαντοβιομηχανίας, ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Η κατάθεση έγινε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τα αδικήματα της απιστίας, της πλαστογραφίας και της μη καταβολής δεδουλευμένων.

Επιπλέον, ο Κ. Δομαζάκης συνεχίζει την ανταλλαγή εξώδικων με τις τράπεζες. Σε εξώδικο που απέστειλε προς την Alpha Bank, απαντώντας σε εξώδικο που του επιδόθηκε από την τράπεζα στις 20 Φεβρουαρίου, αναφέρει ότι η τελευταία του ζητεί να επιστρέψει χρήματα για δανειακή σύμβαση που υπεγράφη με την Creta Farms όταν ο ίδιος δεν ήταν πλέον στη διοίκηση της εταιρείας και είχε παραχωρήσει και τα δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούσαν στο μεγαλύτερο μέρος των μετοχών του. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή