«Γιοφύρι της Αρτας» το ιστορικό κλειστό της Αρτάκης

«Γιοφύρι της Αρτας» το ιστορικό κλειστό της Αρτάκης

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εικόνα του οικοπέδου και των χωμάτινων όγκων που τείνουν να «μονιμοποιηθούν» τους εφτά τελευταίους μήνες στον χώρο όπου υπήρχε το κλειστό δημοτικό γήπεδο της Νέας Σμύρνης, σε άμεση συνάρτηση με την αόριστη εκκίνηση ανέγερσης του νέου, βιοκλιματικού κέντρου πολλαπλών χρήσεων, προκαλεί βάσιμη ανησυχία για την τύχη του έργου.

Η αβεβαιότητα για σαφείς απαντήσεις κυριαρχεί στα ερωτήματα για το πότε θα αρχίσει και ποια θα είναι η διάρκεια του έργου για να παραδοθεί σε χρήση, ώστε να αποτελέσει ξανά το «σπίτι» του Πανιωνίου.

Τα ερωτήματα σχετικά με την τελμάτωση στην έναρξη των εργασιών ανέγερσης είναι πολλά και οι απαντήσεις στρέφονται στην έναρξη της καθυστερημένης κατεδάφισης του προηγούμενου γηπέδου, στην προεκλογική περίοδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Περιφερειών. Η μοναδική βεβαιότητα που υπάρχει είναι ότι ο κωδικός (προϋπολογισμός 20.850.000) παραμένει στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής.

«Το γήπεδο δεν θα κατεδαφιστεί ποτέ, αν δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι έχουμε όλα τα εχέγγυα για την ανέγερση του νέου» είχε δεσμευθεί σε απόλυτο βαθμό ο δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης, πριν από δύο χρόνια. Η κατεδάφιση του γηπέδου, όμως, άρχισε πέρυσι τον Μάρτιο και ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο…

Πιθανότατα, λόγω της μη έγκαιρης παράδοσης του οικοπέδου για την εγκατάσταση του εργολάβου, δεν υπογράφτηκε και η σύμβαση ανέγερσης, καθώς είχε αρχίσει η προεκλογική περίοδος και η ανάδοχος εταιρεία την υπέγραψε τον Ιούνιο του 2019.

Η τακτική της αναδόχου εταιρείας, η οποία κλήθηκε από την Περιφέρεια τον προηγούμενο Οκτώβριο για επικαιροποίηση δικαιολογητικών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, κατάθεση αίτηση διάλυσης της σύμβασης που υπέγραψε τον Ιούνιο του 2019. Αν η ανάδοχος εταιρεία αποσυρθεί πλήρως από το έργο και δεν πρόκειται για κίνηση τακτικής, η Περιφέρεια θα πρέπει να προχωρήσει σε νέο διεθνή διαγωνισμό…

Η οριστική μελέτη (είχε κόστος 150.000 ευρώ) πρέπει να επικαιροποιηθεί για τις επιμέρους λεπτομέρειες κατασκευής, καθώς έχουν περάσει έξι χρόνια και προφανώς υπάρχουν κενά. Ο Δήμος Νέας Σμύρνης ανέλαβε τη σταδιακή παράδοση μελέτης εφαρμογής (στατικά, αρχιτεκτονικά και ηλεκτρομηχανολογικά στοιχεία του έργου), επωμιζόμενος και το κόστος που μπορεί να ξεπεράσει την αρχική, ενώ αναμενόμενα δημιουργείται και νέα καθυστέρηση.

Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, στον τρέχοντα μήνα, οι εμπλεκομένοι φορείς, οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφερειακής αρχής, του δήμου και της αναδόχου εταιρείας, θα κάνουν την ύστατη προσπάθεια για την αναζήτηση συγκλίσεων που θα αποκαλύψει, τελικά και τη βούληση της εργολήπτριας εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή