Η οικογένεια του Πάνου Λασκαρίδη δωρίζει και δεύτερο πλοίο στο Πολεμικό Ναυτικό

Η οικογένεια του Πάνου Λασκαρίδη δωρίζει και δεύτερο πλοίο στο Πολεμικό Ναυτικό

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η πατρίδα δεν πρέπει και δεν χρειάζεται να τιμά τους πολίτες της, αλλά οι πολίτες να τιμούν την πατρίδα τους. Η πατρίδα δεν χρωστάει σε κανέναν,  εμείς όλοι, ως πολίτες, της χρωστάμε», είχε πει ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης στις 6 Δεκεμβρίου στον ναύσταθμο Σαλαμίνος, κατά την τελετή παράδοσης του πλοίου γενικής υποστήριξης «Ατλας» που δώρισε στο Πολεμικό Ναυτικό, παρουσία της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Τώρα, σε μια κρίσιμη συγκυρία για την ασφάλεια της χώρας και της φύλαξης των συνόρων, η οικογένεια του Πάνου Λασκαρίδη προβαίνει σε μία ακόμα δωρεά μεγάλης σημασίας για την ενίσχυση του Π.Ν. Πρόκειται πάλι για ένα πλοίο γενικής υποστήριξης, που ονομάστηκε «Ηρακλής» και είναι νεότερο σε ηλικία και ισχυρότερο του «Ατλας». Είναι μια χειρονομία με υψηλό συμβολισμό, που συμβάλλει στην επιχειρησιακή ικανότητα του στόλου μας. Το νέο πλοίο βρίσκεται σε διαδικασία παραλαβής. Η ένταξή του αναμένεται να γίνει αμέσως μετά το Πάσχα, προσδίδοντας στο Π.Ν. δυνατότητες για αποστολές τις οποίες μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να αναλάβει. Είναι μήκους 85 μέτρων και εκτοπίσματος 4.500 τόνων, κατασκευής 2002. Εχει μέγιστη ταχύτητα 15 κόμβων και διαθέτει μεγάλη μεταφορική ικανότητα, άνω των 2.600 τόνων στο ανοικτό του κατάστρωμα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά σημαντικού φόρτου εφοδίων αλλά και αρμάτων μάχης, τεθωρακισμένων οχημάτων ή άλλου κρίσιμου υλικού βαρέως τύπου.

Η οικογένεια του Πάνου Λασκαρίδη δωρίζει και δεύτερο πλοίο στο Πολεμικό Ναυτικό-1
Το νέο πλοίο που θα μετονομαστεί σε «Ηρακλής».

Είναι επίσης απολύτως κατάλληλο για την υποστήριξη επιχειρήσεων των Ειδικών Δυνάμεων (και του εξοπλισμού τους), όπως επίσης για την πετρέλευση των πλοίων του στόλου σε ανοικτή θάλασσα. Οπως και ο «Ατλας», έτσι και ο «Ηρακλής» διαθέτει σύστημα dynamic positioning (δηλαδή, σταθεροποίησης σε ακινησία με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες) και έτσι υποστηρίζει επιχειρήσεις ελικοπτέρων, ανεφοδιασμού του στόλου αλλά και διάσωσης υποβρυχίων.

Η οικογένεια του Πάνου Λασκαρίδη δωρίζει και δεύτερο πλοίο στο Πολεμικό Ναυτικό-2
Το πλοίο «Ατλας» κατά την τελετή παράδοσής του.

Η οικογένεια του Πάνου Λασκαρίδη στέκεται στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων με συνέπεια και αφοσίωση. Η δωρεά των δύο πλοίων έρχεται σε συνέχεια της απόφασής της να αναλάβει τη χρηματοδότηση του προγράμματος αντικατάστασης ηλεκτροπαραγωγών ζευγών φρεγατών τύπου «S», στο πρόγραμμα με επωνυμία «Κύκνος». Είχε προηγηθεί η δωρεά του πλοίου «Κύκνος» για τις ανάγκες της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων αλλά και η συνεισφορά της στην αποκατάσταση του ιστορικού θωρηκτού «Αβέρωφ».

Η οικογένεια του Πάνου Λασκαρίδη δωρίζει και δεύτερο πλοίο στο Πολεμικό Ναυτικό-3
Η μεταφορική ικανότητα του νέου πλοίου είναι μεγάλη.

Στις αποστολές έρευνας στο ναυάγιο των Αντικυθήρων, ο εφοπλιστής βοήθησε την Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων με την παραχώρηση του σκάφους «Γλάρος». Την ίδια στάση με τον πατέρα τους τηρούν και τα τέσσερα παιδιά του εφοπλιστή, οι θυγατέρες του Κατερίνα, Σουζάνα και Χριστίνα καθώς και ο γιος του Παναγιώτης. Για τη νέα δωρεά, ο αρχηγός του Π.Ν. και η στρατιωτική ηγεσία εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού μας με μία ακόμα αξιόμαχη μονάδα, που θα ενταχθεί σύντομα στη δύναμη του στόλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή