Στις κλειστές δομές Σερρών και Μαλακάσας 450 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λέσβο

Στις κλειστές δομές Σερρών και Μαλακάσας 450 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λέσβο

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μεταφορά 450 ατόμων σήμερα που βρίσκονται στη Λέσβο και έφτασαν μετά την 1η Μαρτίου οπότε και δεν δικαιούνται να καταθέσουν αίτημα ασύλου ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Οι μετανάστες/ πρόσφυγες μεταφέρονται στη Μαλακάσα και στις Σέρρες σε κλειστές δομές που δημιουργούνται, με το αρματαγωγό «Ρόδος», το οποίο απέπλευσε σήμερα από το λιμάνι της Μυτιλήνης. 

Συνολικά στα νησιά του Αιγαίου, βρίσκονται περίπου 1.700 άνθρωποι που έφτασαν μετα την 1η Μαρτίου και άρα δεν έχουν μεταφερθεί στις υπάρχουσες δομές εφόσον για αυτούς ισχύει διαφορετική νομοθεσία όσον αφορά στο άσυλο.

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη σταδιακά όλοι θα μεταφερθούν σε κλειστές δομές στην ενδοχώρα ενώ σύφωνα με πρόσφατη νομοθεσία θα ξεκινήσει διαδικασία απέλασης.

Εκτός από τη Λέσβο, Χίο, Κω, Σάμο,  και Λέρο περίπου 100 άτομα έφτασαν από την Τουρκία στο Καστελόριζο τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή