Πόσους πρόσφυγες και μετανάστες θέλουμε;

Πόσους πρόσφυγες και μετανάστες θέλουμε;

6' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από λίγες ημέρες διάβασα τις δηλώσεις του ιστορικού και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθηγητή Αντώνη Λιάκου, ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, και προβληματίστηκα. Αναζήτησα, λοιπόν, την πλήρη ανάρτηση του καθηγητή στο Facebook, την οποία σας παραθέτω, γιατί πιστεύω ότι δεν πρέπει να περιοριζόμαστε σε αποσπάσματα, αλλά να έχουμε την πλήρη εικόνα. Αξίζει μόνο να αναφέρω ότι η ανάρτηση αυτή έγινε στις 20 Φεβρουαρίου 2020, δηλαδή πολλές ημέρες πριν από τα γεγονότα στα βόρεια σύνορα με την Τουρκία. Το γεγονός αυτό έχει τη δική του σημασία. 

«Ο ηθικός πανικός και ο μιντιακός κουρνιαχτός που σημειώθηκε με το θάνατο του βρέφους των προσφύγων είναι ένα από τα αναρίθμητα γεγονότα που συγκροτούν, ούτε λίγο ούτε πολύ, ένα καθεστώς έναντι των προσφύγων, καθεστώς πολιτικό και νοοτροπιακό, για το οποίο οι Ελληνες θα απολογούνται μετά από χρόνια, όπως οι Γερμανοί για τα χρόνια του ναζισμού. Δείχνει όμως και μια επική μωρία.

Η Ελλάδα όπως και τα Βαλκάνια βρίσκονται απέναντι σε ένα πέταλο χωρών, από Αφρική έως Τουρκία, στο οποίο υπάρχει πληθυσμιακή έκρηξη, υπερχείλιση νεανικών ηλικιών, ενώ οι δικοί τους πληθυσμοί καταρρέουν και γηράσκουν. Στην Ελλάδα ο πληθυσμός μειώνεται σταθερά από το 2010, κι αν δεν ήταν οι 900.000 πρόσφυγες της δεκαετίας του 1990, θα είχε μειωθεί και γεράσει πολύ νωρίτερα.

Δεν χρειάζεται να ξέρεις τη θεωρία των συγκοινωνούντων αγγείων για να αντιληφθείς τι θα γίνει όταν το ένα αδειάζει και το άλλο ξεχειλίζει. Μπορεί να φαίνεται αντιδημοφιλές αλλά πρέπει να ειπωθεί κατηγορηματικά. Η Ελλάδα έχει ανάγκη τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. Για να αντιμετωπίσει την πληθυσμιακή κατάρρευση. Εκείνο που θα ’πρεπε να μας απασχολεί είναι το πώς θα τους ενσωματώσουμε. Πού θα τους στεγάσουμε, πώς θα απασχοληθούν, πώς θα τους εκπαιδεύσουμε, πώς θα τους μάθουμε τη γλώσσα μας και πώς θα τους εξοικειώσουμε με τον πολιτισμό μας. Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα των επόμενων χρόνων.

Αν αυτή η κυβέρνηση είχε δυο δράμια μυαλό και λιγότερες ιδεολογικές αγκυλώσεις, θα έπρεπε να χρησιμοποιεί μια άλλη γλώσσα, θα έπρεπε να προετοιμάζει τον κόσμο, θα έπρεπε να παίρνει θετικά μέτρα που διδάσκουν με παράδειγμα. Κάνει ακριβώς τα αντίθετα.

Είναι μια κυβέρνηση με φάτσα Μητσοτάκη και ψυχή Σαμαρά. Ο πατριωτισμός στο ναδίρ. Γιατί πατριωτισμός είναι να προβλέπεις το μέλλον της χώρας και να το προετοιμάζεις».

Αυτό το κείμενο είναι μνημείο προπαγάνδας. Ελάτε να τα πάρουμε από την αρχή. Δεν κατάλαβα πού είδε ο καθηγητής τον «ηθικό πανικό και τον μιντιακό κουρνιαχτό», σχετικά με τον θάνατο του 11μηνου βρέφους Σύρων προσφύγων. Αν η αρχική εκτίμηση του ιατροδικαστή ήταν λανθασμένη, δεν φταίνε τα μέσα που τη μετέδωσαν, αλλά μόνο αυτός που επιπόλαια την έκανε. Από πού και ώς πού «οι Ελληνες θα απολογούνται μετά από χρόνια, όπως οι Γερμανοί για τα χρόνια του ναζισμού»; Τι άλλο έπρεπε να κάνουν οι Ελληνες για να μην απολογούνται; Το να συγκρίνουμε τη συμπεριφορά των ναζί με τη συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες είναι άδικο και προσβλητικό. Ο πόλεμος στη Συρία ξεκίνησε το 2011 και από τότε έχουμε προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα. Οι Ελληνες παντού έδειξαν την ανθρωπιά τους και καλοδέχτηκαν τους πρόσφυγες. Τα προβλήματα άρχισαν το 2015 με την κατάργηση των κλειστών κέντρων και τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ουσιαστικά άνοιξε τις πύλες για την ανεξέλεγκτη εισροή προσφύγων και μεταναστών. Αν πρέπει κάποιοι να ντρέπονται, πρέπει να είναι οι συριζαίοι που αρχικά ναύλωναν πλοία για να τους μεταφέρουν από τα νησιά στην Αθήνα, όπου, σύμφωνα με την κυρία Τασία, «πάνε στην Ομόνοια για να λιάζονται και μετά… εξαφανίζονται». Στην πραγματικότητα όμως δεν εξαφανίζονταν. Πηγαίναν ΟΛΟΙ χωρίς κανένα έλεγχο στα βόρεια σύνορά μας και από εκεί στην Ευρώπη, μέχρι που οι Ευρωπαίοι έκλεισαν τα σύνορα στις αρχές του 2016. Ετσι για να μην ξεχνιόμαστε.

Το μεγαλύτερο κακό στους πρόσφυγες/μετανάστες το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με τις ιδεοληψίες του άφησε να εννοηθεί ότι όλοι τους είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα και μπορούν να ελπίζουν ότι από την Ελλάδα θα πάνε στον προορισμό τους, που είναι η Ευρώπη. Το έγκλημα συντελέστηκε το 2015, όταν πέρασαν από την Ελλάδα 800.000 πρόσφυγες με αποκορύφωμα τον Αύγουστο, όταν ήλθαν στην Ελλάδα 220.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Η Ευρώπη φλόμωσε και έκλεισε τα σύνορά της στις αρχές του 2016.

Για να αντιληφθείτε το μέγεθος τους εγκλήματος, αρκεί να δείτε τι κάνει καθημερινά η τουρκική προπαγάνδα, που ανακοινώνει ψευδώς ότι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ήδη περάσει στην Ελλάδα. Ετσι τους συντηρεί την ελπίδα. Το ίδιο ακριβώς έκανε και το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνο που τότε τα νούμερά του ήταν αληθινά! Να μην ξεχνάμε και το σύνθημά τους: «Immigrants welcome, tourists f–k off». Αυτό και αν είναι «επική μωρία» για να χρησιμοποιήσω τη φρασεολογία του καθηγητού.

Πάμε τώρα στην υπογεννητικότητα και την λύση με την εισαγωγή ενός εκατομμυρίου προσφύγων. Το επιχείρημά του είναι ακλόνητο! Εχουμε υπογεννητικότητα στην Ελλάδα, άρα πρέπει να συμπληρώσουμε τον πληθυσμό με πρόσφυγες. Καθηγητής είναι κάτι παραπάνω από όλους μας γνωρίζει. Ο καθηγητής μάς πληροφορεί ότι «μπορεί να φαίνεται αντιδημοφιλές, αλλά πρέπει να ειπωθεί κατηγορηματικά. Η Ελλάδα έχει ανάγκη τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. Για να αντιμετωπίσει την πληθυσμιακή κατάρρευση… Ο πατριωτισμός στο ναδίρ. Γιατί πατριωτισμός είναι να προβλέπεις το μέλλον της χώρας και να το προετοιμάζεις». Με τέτοια επιχειρηματολογία δεν είναι τυχαίο που τον άκουσε ο «φιλέλληνας πατριώτης» Ερτογάν και φρόντισε να στείλει, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, 100.000 πρόσφυγες και μετανάστες για πεσκέσι στον Μητσοτάκη που δεν διαθέτει «δυο δράμια μυαλό»! Εχει και άλλο ένα πλεονέκτημα η εισαγωγή ενός εκατομμυρίου μεταναστών στην Ελλάδα, που παρέλειψε να μας το πει ο καθηγητής. Ο άσχετος Μητσοτάκης υποσχέθηκε να δίνει 2.000 ευρώ σε κάθε νεογέννητο στην Ελλάδα για να πολεμήσει την υπογεννητικότητα. Τώρα με την εισαγωγή ενός εκατομμυρίου μεταναστών, θα γλιτώσουμε 2 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία μπορούμε να διαθέσουμε για «να τους ενσωματώσουμε». Αυτή είναι «πατριωτική» λύση, όχι να στέλνουμε στρατό στα σύνορα για να εμποδίσει την «εισροή» (συριζαϊκός χαρακτηρισμός) τους.

Σε πλήρη συμπαράσταση του καθηγητή ήλθε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που με ανάρτησή της στο Facebook μάς προτρέπει: «Καλούμε όλους τους/τις αλληλέγγυους/-ες, τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών, τους νέους και τις νέες, και όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες να σταθούν στο πλάι των προσφύγων και μεταναστών με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Να μπει ένα τέλος στην Ακροδεξιά κατηφόρα». Βλέπετε, το να προστατεύεις τα σύνορά σου είναι «Ακροδεξιά κατηφόρα».

Οσο για το πλήθος των μεταναστών που χρειαζόμαστε, τους υπολόγισα με ακρίβεια: Θέλουμε 1.782.057 πρόσφυγες και μετανάστες, όσοι και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στις 7 Ιουλίου 2019. Θα πάρει ο κάθε ψηφοφόρος από ένα πρόσφυγα/μετανάστη να τον εκπαιδεύσει και να τον ενσωματώσει στην κοινωνία. Αν δεν το θέλει, ας το σκεφτεί την επόμενη φορά που θα ψηφίζει!

Ελάτε να σοβαρευτούμε. Ευτυχώς ο Θεός της Ελλάδας μάς γλίτωσε από τη διακυβέρνηση και τα μυαλά του ΣΥΡΙΖΑ. Αλίμονο μας, αν ήταν στην εξουσία και είχαν να αντιμετωπίσουν την εισβολή χιλιάδων ανεξέλεγκτων, αγνώστου ταυτότητας ατόμων. Θα είχαμε επανάληψη του 2015, μόνο που τώρα θα μας έμεναν στην ενδοχώρα για να λύσουν το πρόβλημα της υπογεννητικότητας. Ούτε ψύλλος στον κόρφο μας.

Ο Ιησούς Χριστός, κήρυκας της αγάπης, μας ζήτησε «να αγαπάμε τον πλησίον μας σαν τον εαυτό μας». Οχι παραπάνω από τον εαυτό μας. Στην Κύπρο μεγαλώσαμε με μια άλλη παροιμία: «Αντί να κλαίει η μάνα μου, ας κλαίει η μάνα του».  Αν με τα γραφόμενά μου θίγονται οι «δικαιωματιστές» (τι απίθανος χαρακτηρισμός) του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο το καλύτερο. Θα το διαπιστώσουν στις επόμενες εκλογές και πάλι δεν θα καταλαβαίνουν γιατί έχασαν.

Κυριάκο, βάστα γερά και η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου είναι μαζί σου!

* Ο κ. Ανδρέας Δρυμιώτης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή