Balton: Η λεπτομέρεια ως σημείο εκκίνησης

Balton: Η λεπτομέρεια ως σημείο εκκίνησης

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το 1999, η BALTON έχει καθιερωθεί στο χώρο του επίπλου, μένοντας πιστή στη φιλοσοφία της, η οποία θέτει τις λεπτομέρειες ως σημείο εκκίνησης της δημιουργικής διαδικασίας. Η BALTON δεν δίνει απλά προσοχή ή έμφαση στις λεπτομέρειες, αλλά κυριολεκτικά ξεκινά από αυτές. Ως αποτέλεσμα, οι λεπτομέρειες αυτές προσδίδουν σε πρώιμο στάδιο έναν προσωπικό χαρακτήρα και μία ιδιαίτερη ταυτότητα σε κάθε κομμάτι που κατασκευάζει, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στη δημιουργία μιας αίσθησης πληρότητας και ισορροπίας.

Balton: Η λεπτομέρεια ως σημείο εκκίνησης-1

Κάθε κομμάτι της BALTON είναι μοναδικό και η δημιουργία του είναι αποτέλεσμα λεπτομερούς έρευνας, σύγκρισης και καταγραφής πληροφοριών. Με στόχο ένα άρτιο αποτέλεσμα, κάθε design κομμάτι δημιουργείται και γεννιέται μέσα από ώρες αναζήτησης και εξερεύνησης, εξετάζοντας με συνέπεια όλες τις αποφάσεις που πρέπει να παρθούν κατά τη διαδικασία σχεδιασμού, από το σχήμα, τα χρώματα, έως και την αύρα που αποπνέει το κάθε σχέδιο. Εκτός αυτού, η BALTON δίνει μεγάλη σημασία και στην πρώτη εντύπωση, την πρώτη επαφή που έχει κανείς με ένα κομμάτι. Κύριο μέλημά της είναι να επιτευχθεί η κομψότητα, απαλλάσσοντας το μυαλό από κάθε αμφιβολία ότι το τελικό αντικείμενο είναι ημιτελές.

Balton: Η λεπτομέρεια ως σημείο εκκίνησης-2

Πολλές φορές, η σύλληψη μιας ιδέας έχει τέτοια μορφή, που μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία όχι μόνο ενός μεμονωμένου αντικειμένου-κομματιού, αλλά ενός συνόλου σχεδίων που συνυπάρχουν αρμονικά στον χώρο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, κύριο ρόλο παίζει η διαδικασία του πειραματισμού: Παρατηρώντας και τοποθετώντας τα στοιχεία σε διαφορετικά περιβάλλοντα και δημιουργώντας έτσι νέες συνθήκες και πιθανότητες, τα κομμάτια της BALTON παρουσιάζονται συχνά σαν να βρίσκονται σε έναν διάλογο μεταξύ τους και με αυτόν τον τρόπο καλλιεργούν σύγχρονες προτάσεις και ιστορίες.

Balton: Η λεπτομέρεια ως σημείο εκκίνησης-3

Σήμερα, η BALTON πλέον εξειδικεύεται στην επιμέλεια και διαμόρφωση συνεκτικών εσωτερικών χώρων. Αντλώντας έμπνευση από τις συνεχώς μεταβαλλόμενες τάσεις στον χώρο του design και λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη μοναδικότητα και τις ιδιαιτερότητες του κάθε χώρου, η BALTON προβαίνει σε ειδικά διαμορφωμένες και αυθεντικές προτάσεις. Με μια επίσκεψη στον εκθεσιακό της χώρο στη Λεωφόρο Αλίμου 23, μπορεί κανείς να πάρει μία πρώτη γεύση από την αισθητική της, αλλά και από τον τρόπο κατασκευής των επίπλων της, ο οποίος συνδυάζει τις τεχνικές δεξιότητες και την πολυετή εμπειρία με τη φαντασία και την έμπνευση που απαιτείται για την παραγωγή ξεχωριστών “timeless interiors”.

Κύρια πρόθεση της σχεδιαστικής της ομάδας της εταιρίας είναι να πετύχει στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας, ενός στοιχείου που πιο εύκολα κανείς μπορεί να αισθανθεί, παρά να περιγράψει με λέξεις. Και αυτό που γίνεται εμφανές μέσα από όλη αυτήν τη διαδικασία, είναι και το στοιχείο από το οποίο ξεκινούν όλα: οι λεπτομέρειες – τα χαρακτηριστικά αυτά που αξίζουν την προσοχή, που διαφοροποιούν τον έναν χώρο από τον άλλον, προσδίδοντάς του μία αίσθηση οικειότητας και φινέτσας.

https://balton.gr/

Έπιπλα Balton

Λ. Αλίμου 23 Άλιμος Τ.Κ. 17455

+30 210 6911444

[email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή