Νέα Skoda Octavia

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Σφαιρικά καλύτερη σε όλους τους τομείς, πιο ευρύχωρη, πιο ασφαλής, πιο συνδεδεμένη και πιο συναρπαστική από ποτέ: με την κυκλοφορία της τέταρτης γενιάς του bet-seller της, η SKODA δίνει ένα ηχηρό μήνυμα του πώς έχει εξελιχθεί ως μάρκα. Η ολοκαίνουργια SKODA OCTAVIA αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη, συναρπάζοντας τις αισθήσεις με ένα ξεχωριστό, δυναμικό design που εκφράζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της SKODA. Το νέο εσωτερικό concept συνδυάζει κορυφαίους χώρους και εξαιρετική λειτουργικότητα με υλικά υψηλής ποιότητας και έξυπνες λεπτομέρειες. Τα καινοτόμα συστήματα συνδεσιμότητας και υποβοήθησης του οδηγού ανεβάζουν την άνεση και την ασφάλεια που προσφέρει το μοντέλο σε ανώτερο επίπεδο. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SKODA AUTO, Bernhard Maier, δήλωσε: "Για τη SKODA, η OCTAVIA έχει τεράστια σημασία. Με περισσότερα από επτά εκατομμύρια αυτοκίνητα από το 1996, όταν κυκλοφόρησε η σύγχρονη OCTAVIA, είναι το best-seller μας. Η νέα OCTAVIA είναι ένα εντελώς καινούργιο αυτοκίνητο. Το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη OCTAVIA όλων των εποχών – είναι ακόμα πιο ευρύχωρο, ακόμα πιο πρακτικό και ακόμα πιο ασφαλές αυτοκίνητο από ποτέ. Αποκαλύπτοντας την τελευταία γενιά της, ακριβώς στην 60η επέτειο του μοντέλου, κάναμε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Η OCTAVIA συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της μάρκας τις τελευταίες δεκαετίες. Είμαι πεπεισμένος ότι η νέα γενιά θα διευρύνει την απήχηση που έχει η SKODA σε διεθνές επίπεδο".

 
Η νέα OCTAVIA είναι ακόμα μεγαλύτερη. Με μήκος 4.689 mm, η Grand Coupe είναι 19 mm ενώ η  Sportswagon 22 mm μεγαλύτερη από το μοντέλο τρίτης γενιάς. Το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 15 mm. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ της Sportswagon, το μεγαλύτερο στην κατηγορία, έχει αυξηθεί κατά 30 λίτρα, φτάνοντας στα 640. Η Grand Coupe έχει χωρητικότητα 600 λίτρα – 10 περισσότερα από την προηγούμενη γενιά. Η νέα εμπρόσθια ποδιά και οι νέοι προβολείς, πιο στενοί, διαθέτουν τεχνολογία LED στο βασικό εξοπλισμό για τα φώτα ημέρας, τη μεσαία και τη μεγάλη σκάλα. Τα πίσω φώτα, τα φώτα φρένων και τα φώτα ομίχλης χρησιμοποιούν επίσης  τεχνολογία LED. Οι καινούργιες,  χαμηλού προφίλ ράγες οροφής τονίζουν την επιμήκη σιλουέτα της OCTAVIA Sportswagon, ενώ η Grand Coupe δικαιολογεί με το σχήμα της απόλυτα τον χαρακτηρισμό. Οι ζάντες αλουμινίου με διάμετρο έως 19 ίντσες τονίζουν την ισχυρή εμφάνιση του μοντέλου. Διαθέσιμα τρία νέα, εντυπωσιακά χρώματα (Crystal Black, Lava Blue και Titan Blue), ένα Dynamic στυλιστικό πακέτο, πλαίσια χρωμίου για τα παράθυρα καθώς και οι ράγες οροφής Elox.

Νέα Skoda Octavia-1

Στο ολοκαίνουργιο εσωτερικό, η OCTAVIA προσφέρει ένα νέο τιμόνι με δύο ακτίνες, προαιρετικά θερμαινόμενο. Αν παραγγελθεί ως πολυλειτουργικό, διαθέτει νέα κουμπιά ελέγχου και κυλιόμενους διακόπτες που επιτρέπουν το χειρισμό συνολικά 14 διαφορετικών λειτουργιών, με τον οδηγό να έχει πάντα τα χέρια του στο τιμόνι. Ο επανασχεδιασμένος πίνακας οργάνων είναι αρθρωτός και υλοποιείται σε διαφορετικά επίπεδα, με μία μεγάλη, ελεύθερη κεντρική οθόνη. Η κεντρική κονσόλα είναι κομψή, διακοσμημένη με λεπτομέρειες χρωμίου – χρώμιο διακοσμεί τις πόρτες εσωτερικά όπως και τις χειρολαβές. Νέα και μαλακά υλικά προσδίδουν στο εσωτερικό μία premium αύρα. Ο νέος περιβαλλοντικός –  ambient – φωτισμός LED φωτίζει έμμεσα τις μπροστινές πόρτες, το ταμπλό και τα πόδια. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει έως και 30 χρώματα RGB και μπορεί ακόμη να αντιστοιχίσει στο ταμπλό και τις μπροστινές πόρτες ένα διαφορετικό χρώμα από αυτό στο χώρο των ποδιών. Επιπλέον, διαθέσιμα υπάρχουν συντονισμένα σενάρια φωτισμού.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα SKODA OCTAVIA με τη διάθεση του μοντέλου στην ελληνική αγορά, πριν το καλοκαίρι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή