Τέλος εποχής για τον Ρικ Πιτίνο στην Ελλάδα

Τέλος εποχής για τον Ρικ Πιτίνο στην Ελλάδα

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού που πλήττει όλη την Ευρώπη, ο Ρικ Πιτίνο βρήκε την κατάλληλη αιτία και αφορμή να αποχωρήσει από την Ελλάδα, την προηγούμενη Πέμπτη, και ύστερα από δύο ημέρες να τακτοποιήσει το επαγγελματικό μέλλον του για την επόμενη περίοδο. Ο Αμερικανός τεχνικός ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα από το… άσημο κολέγιο της Νέας Υόρκης, το Αϊόνα, ως προπονητής του για τα δύο επόμενα χρόνια και παράλληλα δηλώνει έτοιμος να παραμείνει στον πάγκο του Παναθηναϊκού, αλλά και σε αυτόν της Εθνικής για το προολυμπιακό τουρνουά, εφόσον και όποτε υπάρξει αγωνιστική δράση στην Ευρωλίγκα και στη FIBA.

Ουσιαστικά, ο «Hall of Famer» έχοντας επιλύσει το νομικό πρόβλημα που υπήρχε λόγω του σκανδάλου στο Πανεπιστήμιο Λουιβίλ (συμβιβασμός με παραίτηση διεκδίκησης 40 εκατ. δολαρίων) και έχοντας τη δυνατότητα να επιστρέψει στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, επέστρεψε στην πατρίδα του για να είναι κοντά στην οικογένειά του και, με την… ευκαιρία της αναβολής των αγώνων μπάσκετ, συμφώνησε στην πρόταση που του είχε γίνει, πριν φύγει από την Αθήνα.

Ο Πιτίνο, ο οποίος ειδοποίησε τηλεφωνικά τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού μία ώρα πριν από την ανακοίνωση του Αϊόνα, «πετάει το μπαλάκι» και πάλι προς την Ελλάδα για τη συνέχιση της συνεργασίας του με τους «πράσινους» και την ΕΟΚ και ενώ οι μέχρι τώρα κινήσεις του τριπλοθεσίτη, πλέον, προπονητή είναι απαξιωτικές για την ΚΑΕ και την ελληνική ομοσπονδία.

«Θέλω να γυρίσω, αλλά δεν νομίζω πως θα έχουμε σεζόν από εδώ και πέρα. Αν ο Παναθηναϊκός με θέλει να επιστρέψω, εφόσον αρχίσουν πάλι οι αγώνες, εγώ θα γυρίσω. Οταν έφυγα από την Αθήνα, το έκανα για να είμαι κοντά στην οικογένειά μου, όχι για να υπογράψω με το Αϊόνα. Η πρόταση από το Αϊόνα προϋπήρχε», είπε σε νεότερες δηλώσεις του ο Πιτίνο. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί επίσημα για τη φυγή του Πιτίνο, αλλά φαντάζει ανέφικτο, ακόμη και αν η ελληνική ομάδα αποδεχθεί την επιστροφή του σε περίπτωση που συνεχιστούν η Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα, να «κολλήσει το γυαλί» στη συνεργασία του με τους παίκτες και να τελέσει με… ημερομηνία λήξης για να εκπληρώσει τη συμβατική υποχρέωσή του.

Μειοψηφικές είναι και οι πιθανότητες να καθοδηγήσει και την εθνική ομάδα, εφόσον διεξαχθεί το προολυμπιακό τουρνουά, και ενώ η FIBA προσανατολίζεται στο η επιλογή των εθνικών ομάδων να γίνει από την παγκόσμια κατάταξή της και η Ελλάδα, που βρίσκεται στην 7η θέση, μπορεί να προκριθεί απευθείας για τις δύο θέσεις της Ευρώπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή