Στην πλ. Βικτωρίας με τον κορωνοϊό

Στην πλ. Βικτωρίας με τον κορωνοϊό

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Κυριακή το μεσημέρι, περνώντας από την πλατεία Βικτωρίας, μου τράβηξε την προσοχή το πλήθος των συγκεντρωμένων «αλλοδαπών» – όπως τους αποκαλούν οι αστυνομικοί. Oπως με πληροφόρησε γνωστός –ας χώριζαν δύο μέτρα και δέκα εκατοστά– λίγο πριν, κάτι ΜΚΟ με κιθάρες είχαν οργανώσει συναυλία στην πλατεία παρέα με αλληλέγγυους. Oταν τα βλέπεις αυτά τα χαρά γεμάτα παιδιά των ΜΚΟ, δεν σου κάνει όρεξη να τους χαλάσεις την ευτυχία με τις δυσοίωνες σκέψεις για τον απαράδεκτο κορωνοϊό. Απλώς, το είδος της σαχλαμάρας τους δεν είναι ίδιο με το είδος της σαχλαμάρας που διαθέτει ο συμπολίτης μας ο οποίος συνωστίσθηκε στις οργανωμένες παραλίες. Αν υπολογίσει κανείς το μήκος της ελληνικής ακτογραμμής, είναι απορίας άξιον πώς τα κατάφεραν αυτοί οι τελευταίοι. Επιστρέφω στην πλατεία Βικτωρίας, όπου ανήσυχος για τον συνωστισμό απευθύνθηκα σε αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ. «Τι να κάνω, κύριέ μου; Τρεις φορές από το πρωί τους έχω ζητήσει να φύγουν. Φεύγουν και μόλις φεύγουμε κι εμείς ξανάρχονται». Ο άνθρωπος ήταν ευγενέστατος, σκέφτηκα ότι αυτός είναι πιο εκτεθειμένος από μένα, ως εκ τούτου του υποσχέθηκα ότι θα γράψω μήπως βοηθήσω το έργο του.

Λίγο αργότερα έπεσα πάνω σε μια εκπομπή της France 24 όπου συμμετείχε και ο Στέλιος Κούλογλου. Τον βρήκα λίγο αδυνατισμένο, τα γαλλικά του όμως ήταν στο γνωστό επίπεδο αναρχικού των Εξαρχείων, «σε λα λούτε φινάλε». Οφείλω να πω ότι με καθησύχασε. Hταν ξεκάθαρος: «Ο Μητσοτάκης είπε ότι οι πρόσφυγες φέρνουν τον κορωνοϊό. Και γι’ αυτό πάνε κάποιοι και τους πυροβολούν στα σύνορα. Oμως αυτό είναι ψέμα. Στην Τουρκία δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού. Η επιδημία ήρθε από την Ιταλία». Η παρουσιάστρια της εκπομπής ψέλλισε ότι η Τουρκία και η Ρωσία διαδίδουν fake news, αλλά ευτυχώς ο Στέλιος ο Κούλογλου, το δικό μας παιδί, δεν καταδέχθηκε να απαντήσει. Φίλος μου έγραψε ότι «έκανε την πάπια», αλλά δεν το πιστεύω αυτό για τον Στέλιο τον Κούλογλου.

Τέλος πάντων. Πείτε τους πρόσφυγες, πείστε τους μετανάστες, το ζήτημα δεν είναι εκεί. Το ζήτημα είναι ότι σχηματίζουν ομάδες, ενίοτε και αγέλες, αυτό δηλαδή που προσπαθούμε να αποφύγουμε εμείς οι ίδιοι και οι συμπατριώτες μας. Για να πάρουν ένα κουτί Depon στο φαρμακείο μπαίνουν τρεις μαζί. Θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε αυτοί οι πληθυσμοί που ζουν συνωστισμένοι στο κέντρο της Αθήνας να προστατευθούν από τη διάδοση του ιού του οποίου φορείς είμαστε εμείς – πάντα κατά τη λογική του Στέλιου του Κούλογλου. Ως εκ τούτου, πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να προστατευθούν οι πληθυσμοί των μεταναστών από την ίωση των γηγενών. Στο κάτω κάτω σε αυτούς προσβλέπει η ελληνική κοινωνία για την επιβίωσή της. Για να σοβαρευτούμε, αυτό που συμβαίνει κάθε μέρα στην πλατεία Βικτωρίας, και όχι μόνον, ακυρώνει όλα τα μέτρα αποτροπής της διάδοσης του βρωμοϊού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή