Ταχύτερα από άλλες χώρες τα ελληνικά μέτρα για τον κορωνοϊό (πίνακας)

Ταχύτερα από άλλες χώρες τα ελληνικά μέτρα για τον κορωνοϊό (πίνακας)

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στοιχεία που δείχνουν ότι από τη στιγμή που σήμανε συναγερμός για την εξάπλωση του κορωνοϊού, έσπευσε ανταποκρινόμενη νωρίτερα και ταχύτερα από άλλες κυβερνήσεις, να λάβει μέτρα και να καταρτίσει σχέδια για την αντιμετώπιση του ιού, έχει στη διάθεσή της η ελληνική κυβέρνηση.

Κυβερνητικές πηγές επικαλούνται σχετικά, συγκριτικό πίνακα που απεικονίζει το επίπεδο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και τις αντίστοιχες ημερομηνίες όταν η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα έλαβαν συγκεκριμένα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Όπως φαίνεται, η Ελλάδα μερίμνησε για το κλείσιμο των σχολείων από τις 11 Μαρτίου, όταν τα κρούσματα ανέρχονταν σε 99, ενώ αντίστοιχες πρόνοιες ελήφθησαν στην Ιταλία και την Ισπανία αφότου οι νοσούντες υπερέβησαν τους 3.000 και τους 4.200 αντίστοιχα.

Ο πίνακας καταδεικνύει επίσης ότι μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει καταφέρει να συγκρατήσει τον ρυθμό εμφάνισης νέων κρουσμάτων, ειδικά πριν την αύξησή τους σε επίπεδο που ακόμα και χαμηλός ρυθμός περαιτέρω διασποράς ισοδυναμεί με χιλιάδες ασθενείς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή