Περιορισμοί στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης

Περιορισμοί στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιορισμούς στην κίνηση των προσφύγων και μεταναστών που ζουν στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης για τον φόβο εξάπλωσης του κορωνοϊού σχεδιάζει να επιβάλει η Πολιτική Προστασία, όπως ανακοίνωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε όσους ζουν στα κέντρα θα δίνεται η δυνατότητα να πηγαίνουν στα γειτονικά αστικά κέντρα για να καλύψουν τις ανάγκες τους, σε περιορισμένες ομάδες ατόμων, ανά μία ώρα και στο διάστημα από 7 το πρωί μέχρι 7 το βράδυ.

Οι ομάδες θα απαρτίζονται από ένα μέλος κάθε οικογένειας και ο συντονισμός και ο έλεγχος της κυκλοφορίας θα πραγματοποιούνται από την αστυνομία. Επιπλέον, η μετακίνηση θα γίνεται αποκλειστικά με μέσα μαζικής μεταφοράς. Ταυτόχρονα, με μέριμνα της Πολιτικής Προστασίας πρόκειται να γίνουν άμεσα έργα περίφραξης των ΚΥΤ, όπου έχει ζητηθεί από τους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ υπάρχει προοπτική σε κάθε κέντρο να φτιαχτούν ιατρεία και χώροι για την απομόνωση όσων αλλοδαπών νοσήσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή