Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο Αλέκος Ουδινότης (φωτ.), ένας από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Ξεκίνησε τη θητεία του το 1974 με τον «Βυσσινόκηπο» του Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Μίνου Βολανάκη, ενώ η τελευταία του συνεργασία με το ΚΘΒΕ ήταν το 1999 στην παράσταση «Η σιωπή της Αλκηστης», που σκηνοθέτησε ο ίδιος. Παράλληλα εμφανίστηκε και στον κινηματογράφο, σε ταινίες όπως «Μια αιωνιότητα και μια μέρα» και «Το βλέμμα του Οδυσσέα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

(…) Είναι γνωστή για τη συμμετοχή της στις ταινίες «Αλπεις» και «Αστακός», του σκηνοθέτη και συζύγου της Γιώργου Λάνθιμου, αλλά και για τον ρόλο της Μαρίνας στο «Attenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη. Πλέον όμως μπορεί κανείς να δει την Αριάν Λαμπέντ και στην τηλεόραση, αφού πρωταγωνιστεί στη σειρά «Trigonometry» του BBC. Υποδύεται τη Ρέι, μια Γαλλίδα που έρχεται στο Λονδίνο και αφού γνωριστεί με ένα ζευγάρι, την Τζέμα και τον Κίραν, σχηματίζει μαζί τους ένα ερωτικό τρίγωνο.

(…) Σε οικειοθελή καραντίνα αποφάσισε να τεθεί η Lady Gaga, συμβουλεύοντας τους θαυμαστές της να πράξουν το ίδιο. Η δημοφιλής τραγουδίστρια δημοσίευσε στα social media μια φωτογραφία από τον καναπέ του σπιτιού της, την οποία συνόδευσε με μια προτροπή: «Τώρα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να είμαστε συμπονετικοί», έγραψε, «για εκείνους που είναι άρρωστοι, ή εκείνους που δεν είναι και φοβούνται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή