Τ. Θεοδωρικάκος: Περίπου 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε άδεια ειδικού σκοπού

Τ. Θεοδωρικάκος: Περίπου 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε άδεια ειδικού σκοπού

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν κάνει χρήση της άδειας ειδικού σκοπού και ο αριθμός αυξάνεται, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σχετικά με την εικόνα που διαμορφώνεται στο Δημόσιο, εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Οι δήμοι έχουν δικαίωμα να προσλάβουν κατά παρέκκλιση υπαλλήλους για τέσσερις μήνες προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση, πρόσθεσε ο υπουργός.

Οπως ανακοίνωσε ακόμη, σε συνέντευξη τύπου μέσω διαδικτύου, εντός της ημέρας θα δημοσιευτεί Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την ειδική άδεια απουσίας στο δημόσιο.

Αφορά όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα (αρρύθμιστο διαβήτη, καρκίνο, ΧΑΠ κ.α.) ή είναι ανοσοκατασταλμένοι. Ο κ. Θεοδωρικάκος δεσμεύτηκε ότι έχει εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη λειτουργία της αυτοδιοίκησης και για αυτό το σκοπό έχει δωθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Κάθε υπουργείο έχει εκπονήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης έτσι ώστε, εφόσον χρειαστεί να μπορεί να λειτουργήσει με το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας.

Επιπλέον όπως ανακοινώθηκε: 

  • Οι προθεσμίες του δημοσίου όπως οι διοικητικές προσφυγές μετατίθενται κατά 2 μήνες.
  • Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν μέσω τηλεφώνου με τις υπηρεσίες και μόνο κατόπιν ραντεβού να προσέρχονται αυτοπροσώπως εφόσον κρίνεται απαραίτητο
  • Ενισχύεται το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι με τους εργαζόμενους από τα ΚΑΠΗ και τους παιδικούς σταθμούς που έχουν κλείσει
  • Η καθαριότητα στους δήμους θα πρέπει να πραγματοποιείται σε δύο βάρδιες 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή