Τι ισχύει για την καραντίνα αφίξεων από εξωτερικό

Τι ισχύει για την καραντίνα αφίξεων από εξωτερικό

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ειδική φόρμα με τα στοιχεία ταυτότητάς τους και τη διεύθυνση του σπιτιού όπου πρόκειται να περάσουν τις 14 ημέρες της υποχρεωτικής καραντίνας θα κληθούν να συμπληρώνουν όσοι ταξιδεύουν αεροπορικώς στη χώρα μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας είναι υπό διαμόρφωση από την Πολιτική Προστασία και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα πάντως, οι επιβάτες των πτήσεων από χώρες του εξωτερικού για τις οποίες ισχύουν μέτρα καραντίνας θα συμπληρώνουν ένα έγγραφο με τα στοιχεία ταυτότητάς τους και τη διεύθυνση της κατοικίας όπου θα παραμείνουν για όσο διάστημα οφείλουν να βρίσκονται υπό περιορισμό.

Το σύνολο των στοιχείων θα διαβιβάζεται στο «κέντρο πληροφόρησης» που έχει δημιουργήσει η Πολιτική Προστασία στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι. Οι υπάλληλοι του κέντρου θα πραγματοποιούν δειγματοληπτικά τηλεφωνικούς ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσουν εάν τηρείται ή όχι το μέτρο της καραντίνας, δίχως να έχει αποκλειστεί προς το παρόν το ενδεχόμενο ενεργοποίησης και της αστυνομίας. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τη διοίκηση του αεροδρομίου, οι πύλες αφίξεων θα περιοριστούν ούτως ώστε να διευκολυνθεί η διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού με οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας προς τους ταξιδιώτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή