Δωρεά από ΑΔΜΗΕ ιατρικών μηχανημάτων και αναλωσίμων

Δωρεά από ΑΔΜΗΕ ιατρικών μηχανημάτων και αναλωσίμων

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στήριξη στα νοσοκομεία της χώρας με ακτινολογικά μηχανήματα, αναπνευστήρες ΜΕΘ και μεταφοράς, ακτινολογικά μηχανήματα, ογκομετρικές αντλίες έγχυσης φαρμάκων με τα αναλώσιμά τους, ακόμη και προκατασκευασμένους οικισμούς (isobox), διαθέτοντας κονδύλι ύψους 370.000 ευρώ παρέχει ο ΑΔΜΗΕ. Παράλληλα ο στρατηγικός εταίρος του ΑΔΜΗΕ, η κινεζική State Grid, έχει δεσμευθεί ότι θα συνδράμει την ελληνική κοινωνία στη μάχη κατά της πανδημίας με την οποία έχει ήδη αναμετρηθεί η Κίνα. Στο πλαίσιο αυτό, έχει μεριμνήσει για την άμεση δωρεά 500.000 προστατευτικών μασκών στο υπουργείο Υγείας και αναμένεται να προβεί σε περαιτέρω δωρεές.

Ο ΑΔΜΗΕ επικοινώνησε άμεσα με τα νοσοκομεία αναφοράς για να ενημερωθεί για τις ανάγκες τους σε εξοπλισμό. Στην προσφορά του ΑΔΜΗΕ ανταποκρίθηκαν το νοσοκομείο «Σωτηρία», το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Η προμήθεια εξοπλισμού βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης απένειμε συγχαρητήρια στον ΑΔΜΗΕ, που αυτή την κρίσιμη γα την Ελλάδα ώρα επιδεικνύει κοινωνική ευαισθησία. Ευχαρίστησε επίσης τη State Grid και για τις δικές της δωρεές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις ενέργειας για την προσφορά τους στην απρόσκοπτη κάλυψη των αναγκών της χώρας σε ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και υγρά καύσιμα. Τον ΑΔΜΗΕ ευχαρίστησε με δηλώσεις του και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι «οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας. Κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρωτοφανή κρίση της δημόσιας υγείας».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, ανέφερε σχετικά: «Από την πρώτη στιγμή που η κρίση του COVID-19 επεκτάθηκε και στη χώρα μας, ο ΑΔΜΗΕ κινητοποιήθηκε για να στηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος της πρωτοφανούς κρίσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή