Οι απόπειρες Τραμπ να κρύψει την αλήθεια για τον κορωνοϊό σε ένα βίντεο

Οι απόπειρες Τραμπ να κρύψει την αλήθεια για τον κορωνοϊό σε ένα βίντεο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις επαναλαμβανόμενες απόπειρες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποκρύψει την αλήθεια από τον αμερικανικό λαό σχετικά με την επιδημία CΟVID-19, ώστε να μην επηρεαστεί αρνητικά η προεκλογική του καμπάνια αποτυπώνει βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σε αυτό παρουσιάζονται συγκεντρωμένες οι δηλώσεις που είχε κάνει κατά καιρούς προσπαθώντας να πείσει τους πολίτες ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Μεταξύ των δηλώσεων αυτών είναι και εκείνη με την οποία προέβλεπε πιθανό τέλος της πανδημίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο αλλά και η τοποθέτησή του ότι η ζέστη θα σκοτώσει κατά πάσα πιθανότητα τον ιό και ότι μια μέρα ως εκ θαύματος η επιδημία θα εξαφανιστεί. 

Μόνο όταν τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται δραματικά ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για πανδημία λέγοντας μάλιστα με έμφαση «το ένιωσα ότι είναι πανδημία πολύ πριν η κατάσταση λάβει τον χαρακτηρισμό αυτό, το μόνο που έπρεπε να κάνει κάποιος ήταν να δει την κατάσταση στις άλλες χώρες». 

Πολλοί εκτιμούν ότι η προσπάθειά Τραμπ να αποκρύψει τη σοβαρότητα της απειλής θα μπορούσε να αποτελέσει το ανάλογο του Τσερνόμπιλ για τον Αμερικανό πρόεδρο, καθώς η απόκρυψη της αλήθειας και η προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών του απειλούν να υπονομεύσουν καίρια την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο αμερικανικός λαός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή