Xιούμορ και μουσική στο Διαδίκτυο

Xιούμορ και μουσική στο Διαδίκτυο

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πράγματι, ο πολιτισμός έχει πληγεί σε λίγες μόλις ημέρες. Ούτε θέατρα και παραστάσεις, ούτε συναυλίες και μουσικές σκηνές, τίποτα. Ανθρωποι «πάγωσαν», κάποιοι έχασαν δουλειές με τις ματαιώσεις των προγραμμάτων, πολλοί προσπαθούν να συνηθίσουν το μένω σπίτι. Ομως, τι ευρηματικότητα στο Διαδίκτυο: ιδέες, λύσεις, προτάσεις, χιούμορ. Ευκαιρία λοιπόν για ακροάσεις.

Δίσκοι δεν βγαίνουν πια όπως παλιά, αραίωσαν πολύ πριν από την επιδημία του κορωνοϊού.  Ομως «κινούνται» τραγούδια και  βίντεο που τα συνοδεύουν. Ο Δημήτρης Κανέλλος λ.χ., οπτικοποίησε το πρώτο single από το «Οσα ονειρευτήκαμε», το καινούργιο του cd, σε ποίηση του Αλκη Αλκαίου και μουσική του Θάνου Μικρούτσικου. Η Φωτεινή Βελεσιώτου κάνει τη δική της διαδικτυακή πορεία με τα «Δυο πρωινά λεωφορεία», που της έγραψαν ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Αγγελος Σφακιανάκης. Δεν είναι οι μόνοι. Αναζητήστε νέο υλικό…

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης της «Εστουδιαντίνας» «ανοίγει» στο Διαδίκτυο σπάνιο πολύτιμο υλικό από την 23χρονη πορεία της ορχήστρας. Στιγμές από συναυλίες και στιγμιότυπα που δεν βγήκαν ποτέ στο προσκήνιο. Με την απαραίτητη εγγραφή στο κανάλι τους, στο YouTube. Μια αυτοσχέδια συναυλία από το σπίτι του ανακοίνωσε ο Στάθης Δρογώσης, με τον φίλο του Μανώλη Φάμελλο. «Θα κρατήσει γύρω στη μία ώρα. Και θα μεταδοθεί online από το Facebook και το Instagram. Ελπίζουμε να σας κάνουμε καλή παρέα. Και να σας κρατήσουμε στο σπίτι. (Δεν είμαστε σαν τον Kακοφωνίξ να σας βγάλουμε στους δρόμους.) Σας εύχομαι να είστε όλοι καλά. Και να μη χάσουμε την ανθρωπιά μας. Θα περάσει κι αυτό».

Στο Facebook στη σελίδα των Polkar, παρότρυνε το κοινό τού συγκροτήματος ο  Γιώργος Παπαγεωργίου να συναντηθούν. Σε ένα διαδραστικό live.

Ο Κωστής Μαραβέγιας προτείνει διαδικτυακή εκπομπή – μέσω της σελίδας του, από το σπίτι του στο Παγκράτι. Ξεκίνησε με πρώτο φιλοξενούμενο τον καθηγητή Θεοφάνη Τάση, και συνέχισε χθες, με τη Νατάσα Μποφίλιου. Live streming τα μεσημέρια, στην «Καραντίνα Παγκράτι».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή