Εκτάκτως

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πληθώρα αυτοεκδόσεων με αμφίβολης εγκυρότητας οδηγούς αντιμετώπισης του κορωνοϊού καταχωρίστηκε τις προηγούμενες ημέρες στους ηλεκτρονικούς καταλόγους της Amazon (φωτ.). Σύμφωνα με την εταιρεία, πολλές από τις συγκεκριμένες αυτοεκδόσεις προέρχονται από αντιγραφή και παραποίηση επίσημων κρατικών οδηγιών, γι’ αυτό και αφαιρούνται μόλις γίνουν αντιληπτές. Με άλλη απόφασή της, η Amazon διακόπτει και την αποστολή εμπορευμάτων από τρίτους στις αποθήκες της, μεταξύ των οποίων και τα βιβλία, καθώς η εταιρεία θα δώσει έμφαση σε αγαθά και σε προμήθειες που συμβάλλουν στην προστασία από τον νέο κορωνοϊό και τα οποία βρίσκονται σε έλλειψη. Το μέτρο, που επηρεάζει τις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα ισχύει, εκτός απροόπτου, μέχρι τις 5 Απριλίου.

Ακυρώνεται λόγω της πανδημίας ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision που τον ερχόμενο Μάιο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην αρένα «Ahoy» (φωτ.), στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Σε ανακοίνωσή της, η EBU διευκρίνισε ότι τις τελευταίες εβδομάδες προσπάθησε να βρει εναλλακτικές επιλογές για τη διενέργεια του διαγωνισμού, ωστόσο ήταν αδύνατο.

Ετοιμαζόταν να γιορτάσει τα πενήντα του χρόνια και την εξέλιξή του από μια μουσική εκδήλωση 1.500 ανθρώπων, σε μία από τις μεγαλύτερες μουσικές διοργανώσεις, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάνω από 200.000 κόσμου. Ομως το φεστιβάλ του Glastonbury (φωτ.), που φέτος θα φιλοξενούσε ονόματα όπως ο Πολ Μακάρτνεϊ, ο Κέντρικ Λαμάρ, η Τέιλορ Σουίφτ, οι Pet Shop Boys και άλλοι, όπως ήταν φυσικό, ακυρώθηκε. «Είναι η μόνη βιώσιμη επιλογή», έγραψαν οι υπεύθυνοι, Μάικλ και Εϊμιλ Ιβις, σε ανακοίνωσή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή