Η παραφωνία του κ. Μηταράκη

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού στους καταυλισμούς μεταναστών», μας καθησύχασε χθες ο κ. Μηταράκης. Για του λόγου το αληθές, προσέθεσε ότι έχουν ελεγχθεί όλοι όσοι εισήλθαν στη χώρα τον τελευταίο μήνα. Είμαι βέβαιος, δε, ότι οι έλεγχοι έχουν αποδείξει πως κανείς από τους φιλοξενούμενους στη Μόρια δεν ταξίδεψε τον τελευταίο μήνα ούτε στο Μιλάνο για τις επιδείξεις μόδας ούτε στους Αγίους Τόπους. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στοιχεία, κανείς τους δεν μετέλαβε της Θείας Κοινωνίας. Ως εκ τούτου, μπορεί να θεωρηθεί ότι στη Μόρια, στη Μαλακάσα και αλλού έχει δημιουργηθεί ένα προστατευτικό δίχτυ, αόρατο όπως ο εχθρός, το οποίο του απαγορεύει να περάσει. Ας πάρουμε τη Μόρια για παράδειγμα. 20.000 ψυχές συγκεντρωμένες σε έναν χώρο φτιαγμένο για 3.000 το πολύ, χωρίς καμία δυνατότητα απομόνωσης. Πόσοι από αυτούς θα απευθυνθούν στον γιατρό όταν εμφανιστούν τα συμπτώματα; Πόσοι από όσους κατοικούν στα διαμερίσματα του κέντρου της Αθήνας έχουν υποψιαστεί ότι κάτι δεν πάει καλά όταν αρχίσουν ο βήχας και η δύσπνοια; Ποια απομόνωση να επιβάλεις σε ένα διαμέρισμα με καμιά πενηνταριά ενοίκους; Ας όψονται όσοι θεωρούν ανθρωπιστική πολιτική το στοίβαγμα ανθρώπων στο κέντρο της πόλης. Και για να μην κατηγορούμε τους ζηλωτές της Θείας Κοινωνίας, αγνοώντας το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Χθες, «αλλοδαπός» απάντησε στον καταστηματάρχη που του ζήτησε να κρατήσει τη δέουσα απόσταση στη σειρά ότι είναι μουσουλμάνος και δεν παθαίνει τίποτε. Ακόμη κι αν το είπε για να προκαλέσει, έχει σημασία. Αντιμετωπίζουν τα μέτρα ως περιττό περιορισμό και αντιδρούν. Οπως και πολλοί συμπολίτες μας, εννοείται.

Η βεβαιότητα του κ. Μηταράκη είναι μια παραφωνία στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η κυβέρνηση την πανδημία. Η κυβέρνηση ποτέ δεν είπε ποτέ, και από την πρώτη στιγμή μιλούσαν με επιφυλάξεις και δεν δίσταζαν να μοιραστούν μαζί μας τους φόβους που είχαν και οι ίδιοι, όπως κάθε σοβαρός άνθρωπος. Εκείνο που δεν λέει ο κ. Μηταράκης είναι ότι οι μετανάστες δεν είναι απομονωμένοι από τον υπόλοιπο πληθυσμό. Οταν και αν γίνουν τα κλειστά κέντρα, τότε τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν.

Πόσοι ακριβώς κατοικούν στη Μόρια; Πόσοι κατοικούν σε διαμερίσματα του κέντρου της Αθήνας; Πότε μπήκαν στη χώρα, από πού ήρθαν, πότε έγινε ο τελευταίος υγειονομικός έλεγχος; Εύχομαι μόνο οι μετανάστες να μη γίνουν η Κερκόπορτα στην άμυνα κατά της πανδημίας. Μόνο και μόνο εξαιτίας των συνθηκών που έχει δημιουργήσει γι’ αυτούς η αφροσύνη των δικαιωματιστών και ανθρωπιστών παντός καιρού. Το επαναλαμβάνω: Επείγει η απογραφή τους, χωρίς την οποία κάθε υγειονομικός έλεγχος είναι φούσκα. Οπως και η διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχουν κρούσματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή