ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Γαστρονόμος αφιέρωμα, Αυγά, Μένουμε σπίτι

Μένουμε στο σπίτι και ετοιμάζουμε αυγά για πρωινό αλλά και για ένα γρήγορο γεύμα.

Αυγά μάτια

6 βήματα για να πετύχουν

  • Ζεσταίνουμε ελαφρώς το τηγάνι.
  • Ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο όσο να καλύπτει τον πάτο του τηγανιού σε ύψος περίπου 3 χιλιοστών.
  • Σπάμε τα αυγά ένα-ένα, πρώτα σε ένα μπολ, για να ελέγξουμε τη φρεσκάδα τους. Αν το ασπράδι είναι συμπαγές και δεν «τρέχει», τότε τα αυγά είναι φρέσκα και τα μεταφέρουμε προσεκτικά στο τηγάνι.
  • Ψήνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά.
  • Αν θέλουμε τα αυγά ομοιόμορφα ψημένα στην επάνω πλευρά και σε αυτήν που εφάπτεται με το τηγάνι, απλώς τα σκεπάζουμε για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό με ένα καπάκι.
  • Αν «βιαζόμαστε», μπορούμε με ένα κουταλάκι να ρίξουμε το λάδι του τηγανιού πάνω στους κρόκους. Έτσι, θα ψηθεί πιο γρήγορα το ασπράδι που τους περιβάλλει - αλλά και ο κρόκος περισσότερο.

Αυγά ποσέ με αλευρόσαλτσα με πελτέ και σύγλινο Μάνης


Αυγά μάτια σε σάλτσα μπολονέζ

apomeinaria_auga-matia-me-kima-kai-tomates


Αυγά καγιανάς αλλιώς, πάνω σε ψωμί σίκαλης


Αυγά μάτια με φέτα και αρακά


Αυγά «μπάνιο Μαρία» από την Κέρκυρα


Πικάντικα αβγά φούρνου με έτοιμη σάλτσα ντομάτας και κύμινο


Μακαρονάδα τσουχτή - ένα ξεχωριστό μανιάτικο φαγητό


Καγιανάς με τα... όλα του

 

 

 

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ