Κλείνουν και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας – Τι προβλέπει η απόφαση

Κλείνουν και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας – Τι προβλέπει η απόφαση

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Υπουργείο Τουρισμού με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοινώνει την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου. 

Οπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ημερήσια ενημέρωση, ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τα ξενοδοχεία των νομών Θράκης, αλλά και των νησιών μας που φιλοξενούν ενισχυτικές δυνάμεις της χώρας και της Ε.Ε. Ποια ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοικτά θα αποφασίσουν οι σύλλογοι των ξενοδοχών, διευκρίνισε περαιτέρω.

«Σε αχαρτογράφητα νερά»

«Σε αχαρτογράφητα νερά βρίσκονται τα ελληνικά ξενοδοχεία», μετά την απόφαση, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Αλέξανδρος Βασιλικός.

Ο Κ. Βασιλικός αναφέρει πως «με την αναπόφευκτη κυβερνητική απόφαση για την αναστολή των εργασιών και στα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας επισφραγίζεται το γεγονός πως «ο ελληνικός τουρισμός βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση χωρίς προηγούμενο».

 Την ίδια στιγμή στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας αναφέροντας ότι εν αναμονή των κυβερνητικών μέτρων για τον τουρισμό στο πλαίσιο της στήριξης όλων των κλάδων, «οι Έλληνες ξενοδόχοι είναι έτοιμοι, μόλις οι συνθήκες να το επιτρέψουν, να πρωταγωνιστήσουν και πάλι στην ανάταξη της οικονομίας, όπως έγινε και κατά τη διάρκεια της κρίσης στηρίζοντας την κοινωνία».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή