Εκτάκτως

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ανταποκρινόμενο στην πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, #DigitalSolidarityGR, προσφέρει δωρεάν online παρακολούθηση των κινηματογραφικών του παραγωγών. Μέσα από την ιστοσελίδα http://films.ime.gr/ έχετε πρόσβαση στις παρακάτω ταινίες: «Mίλητος… Μία πόλις σε τέσσερις διαστάσεις», ένα ημίωρο ντοκιμαντέρ που απέσπασε το 1ο βραβείο στο 5ο Φεστιβάλ Aρχαιολογικού Φιλμ στην Aμιένη της Γαλλίας, το οδοιπορικό «Mικρά Aσία… Aναζητώντας όσα δεν έσβησε ο χρόνος» (φωτ.) που αποτελείται από τέσσερα ημίωρα ντοκιμαντέρ, το οδοιπορικό στα χριστιανικά μνημεία των μικρασιατικών παραλίων «Το κερί που δεν σβήνει», το ωριαίο ντοκιμαντέρ «Θαλάσσιοι δρόμοι – Κύπρος», «Τα λιμάνια της πορφύρας» που ζωντανεύει τα ταξίδια των Eλλήνων, από τη Μινωική ακόμη εποχή, στον Λίβανο, τη χώρα των Φοινίκων και τη μικρού μήκους ταινία «Ερμογένους Οίκος» που αναπαριστά μια τυπική κατοικία στην Πριήνη των Eλληνιστικών χρόνων. Το ΙΜΕ διαθέτει δωρεάν και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Ελληνική Ιστορία στο Διαδίκτυο» στο http://www.e-history.gr/.  

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο στρέφεται στο Facebook στο πλαίσιο της καμπάνιας ευαισθητοποίησης #Μένουμε_σπίτι, καλώντας συγγραφείς, μεταφραστές, σκηνοθέτες και ηθοποιούς να στείλουν ένα βίντεο, στο οποίο να διαβάζουν μόνοι τους ένα μικρό απόσπασμα από ένα επιλεγμένο έργο τους. Τα βίντεο θα δημοσιεύονται στη σελίδα του Φεστιβάλ Αναλόγιο στο Facebook και δεν πρέπει να ξεπερνούν σε διάρκεια τα 2 λεπτά. Οσοι θέλουν μπορούν να στείλουν το δικό τους βίντεο στο [email protected].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή