Home Cinema: Μια καλτ ταινία έγινε απολαυστική σειρά

Home Cinema: Μια καλτ ταινία έγινε απολαυστική σειρά

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

High Fidelity

KOMENTI (2020)

Δημιουργοί: Σάρα Κουζέρκα, Βερόνικα Γουέστ

Ερμηνείες: Ζόι Κράβιτς, Ντέιβιντ Χολμς, Τζέικ Λέισι

Ο τίτλος γνωστός και αγαπημένος από την καλτ σήμερα ταινία του Στίβεν Φρίαρς από το 2000, με τον Τζον Κιούζακ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτήν ακριβώς μεταφέρει, στην τηλεόραση τούτη τη φορά, η σειρά 10 μισάωρων επεισοδίων του Hulu, με κάποιες βέβαια (σημαντικές) αλλαγές. Αρχικά πλέον έχουμε γυναίκα πρωταγωνίστρια και συγκεκριμένα την κόρη του Λένι Κράβιτς, Ζόι, η οποία υποδύεται τη Ρομπ, μια 30άρα κοπέλα, η οποία είναι ιδιοκτήτρια ενός κλασικού δισκάδικου στη σύγχρονη Νέα Υόρκη. Οπως και στην ταινία, η Ρομπ έχει εμμονή με τις μουσικές λίστες αλλά και τους πρώην συντρόφους της, τους οποίους θα βαλθεί να εντοπίσει, σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει μερικά βασανιστικά ερωτήματα και να προχωρήσει στη ζωή της.

Οπως είπαμε, οι αλλαγές είναι αρκετές: εκτός του κεντρικού ρόλου, σε εκείνους των δύο αξέχαστων υπαλλήλων του δισκάδικου βρίσκονται πια μια πληθωρική Αφροαμερικανή γυναίκα (αντί του Τζακ Μπλακ) και ένας νευρωτικός αμφισέξουαλ άνδρας (αντί του Τοντ Λουίζο), ενώ και οι υπόλοιποι χαρακτήρες είναι προσαρμοσμένοι στα σύγχρονα στάνταρ. Κι αυτό είναι καλό. Αφενός η κεντρική ιδέα και η ατμόσφαιρα της σειράς παραμένει πιστή στο πρότυπό της, αφετέρου ο ίδιος ο τηλεοπτικός χαρακτήρας, ο οποίος υπερδιπλασιάζει τον διαθέσιμο χρόνο –συνολικά η σειρά διαρκεί περίπου πεντέμισι ώρες– ανοίγει καινούργιες δυνατότητες.

Οι απολαυστικές μουσικές αναφορές και πληροφορίες είναι εδώ σημαντικά περισσότερες, ενώ εκτός από τους «κλασικούς», έχουμε και αρκετό χώρο και για τις σύγχρονες εξελίξεις γύρω από την ποπ κουλτούρα. Φυσικά, η σειρά παραμένει στον πυρήνα της, μια κλασική ρομαντική κομεντί και τα ερωτικά της μπερδεμένης Ρομπ έχουν συνήθως τον πρώτο λόγο. Παρόλα αυτά, τόσο η Ζόι Κράβιτς, με το ελαφρώς αλήτικο, ροκ στιλ της, όσο και το καλογραμμένο γενικώς σενάριο, βοηθούν ώστε να αποφύγουμε –όχι απόλυτα–τα περισσότερα από τα κλισέ του είδους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή