Τι ισχύει από σήμερα για μετακινήσεις με πλοία και σκάφη

Τι ισχύει από σήμερα για μετακινήσεις με πλοία και σκάφη

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη λήψη μέτρων από σήμερα Σάββατο για τον προσωρινό περιορισμό των μετακινήσεων επιβατών εντός της ελληνικής επικράτειας με πλοία και σκάφη κάθε τύπου, προς περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού CΟVID-19 προχώρησε το υπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με την υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Τα μέτρα, που σύμφωνα με πληροφορίες εξειδικεύονται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση, προβλέπουν τον προσωρινό περιορισμό όλων των μετακινήσεων επιβατών δια θαλάσσης με κάθε τύπο πλοίου και σκάφους, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών σκαφών αναψυχής, από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και μεταξύ των νησιών, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού στην ελληνική επικράτεια.

Ο περιορισμός δεν καταλαμβάνει τους μόνιμους κατοίκους των νησιών που μετακινούνται από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και αντίστροφα.

-τους μόνιμους κατοίκους νησιών που μετακινούνται μεταξύ νησιών που εξυπηρετούνται από πλοία που εκτελούν συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας.

-το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που μετακινούνται για υπηρεσιακούς λόγους.

-τους υπαλλήλους του Δημοσίου τομέα και το εκπαιδευτικό προσωπικό κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, που εργάζονται σε νησί υπό καθεστώς μόνιμης ή προσωρινής απασχόλησης οιασδήποτε μορφής ή μετακινούνται σε αυτό για την εκτέλεση υπηρεσίας.

– το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πάσης φύσεως του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους ερευνητές και επαγγελματίες στον τομέα της υγείας, καθώς και το προσωπικό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που εργάζεται σε νησί υπό καθεστώς μόνιμης ή προσωρινής απασχόλησης οιασδήποτε μορφής ή μετακινείται σε αυτό για την εκτέλεση υπηρεσίας.

-τους μετακινούμενους για λόγους έκτακτης κοινωνικής ανάγκης εφόσον τούτο σαφώς αποδεικνύεται από κατάλληλα πιστοποιητικά.

Η απόδειξη της ιδιότητας θα πιστοποιείται πριν την επιβίβαση των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας ή τα σκάφη.

Ειδικά για την περίπτωση του μόνιμου κατοίκου, αυτή θα αποδεικνύεται με την επίδειξη είτε του ισχύοντος εκκαθαριστικού φορολογικής δήλωσης ή του Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη είτε, σε περίπτωση συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, βεβαίωσης μόνιμης διαμονής του επιβάτη που εκδίδεται από τον οικείο Δήμαρχο.

Οι περιορισμοί της Κοινής Υπουργικής Απόφασης θα ισχύουν για το χρονικό διάστημα από 21.3.2020 και ώρα 06:00 έως και 21.4.2020 και ώρα 06:00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή