Γ. Παυλάκης: Χρήση των τεστ για κορωνοϊό εκεί που χρειάζονται περισσότερο

Γ. Παυλάκης: Χρήση των τεστ για κορωνοϊό εκεί που χρειάζονται περισσότερο

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάκη να χρησιμοποιηθούν τα «πυρομαχικά κατά του κορωνοϊού εκεί όπου χρειάζονται περισσότερο», τονίζει σε ανάρτησή του ο διακεκριμένος Ελληνας γιατρός, Γιώργος Παυλάκης, αναφερόμενος στις κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθηθούν, όσον αφορά τη χρήση των τεστ για τον ιό, και εκφράζοντας την υποστήριξή του απέναντι στα «αναγκαία μέτρα που παίρνουν οι υπεύθυνοι σε αυτή τη φάση της επιδημίας».

Αν συμφωνούμε ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο εναντίον του κορωνοϊού, χρειαζόμαστε πολεμική προπαρασκευή και πολεμική οικονομία. Χρειαζόμαστε κυρίως να θέσουμε εφικτούς και ξεκάθαρους στρατηγικούς και τακτικούς στόχους, σημειώνει μεταξύ άλλων, ο κ. Παυλάκης:

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

«Καταλαβαίνω και υποστηρίζω τα αναγκαία μέτρα που παίρνουν οι υπεύθυνοι σε αυτή τη φάση της επιδημίας σε σχέση με τα τεστ για κορωνοϊό. Χρησιμοποιούμε τα «πυρομαχικά» εκεί που χρειάζονται περισσότερο. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν αρκετά τεστ για τον ιό, συνεπώς χρησιμοποιούμε όσα υπάρχουν με σοφία, εκεί που έχουν την περισσότερη αποτελεσματικότητα. Αυτό είναι, αυτή την στιγμή, παγκόσμιο πρόβλημα. Ο κύριος στόχος κατά τη γνώμη μου είναι η χρήση του τεστ για το διαχωρισμό θετικών και αρνητικών υγειονομικών και ασθενών, ώστε να μην επιτείνεται η επιδημία, ιδιαίτερα στα νοσοκομεία.

Αν συμφωνούμε ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο εναντίον του κορωνοϊού, χρειαζόμαστε πολεμική προπαρασκευή και πολεμική οικονομία. Χρειαζόμαστε κυρίως να θέσουμε εφικτούς και ξεκάθαρους στρατηγικούς και τακτικούς στόχους.

Ο στρατηγικός στόχος είναι να εξαφανίσουμε τον ιο από την ανθρωπινή κοινωνία. Αυτός ο στόχος είναι μακροχρόνιος, που σημαίνει χρονιά. Είναι παγκόσμιος, που σημαίνει αρμονική συνεργασία όλων και ηγεσία από παγκόσμιους οργανισμούς. Οι τακτικοί στόχοι πρέπει να καθορίζονται όχι από ευχολόγια και από το ποιος κάνει περισσότερο θόρυβο, άλλα από την ψυχρή ανάλυση της πραγματικότητας.

Σε κάθε πόλεμο προσπαθείς να διαλέγεις τις μάχες που θα δώσεις για να πετυχεις τους στόχους σου. Αν ηττηθείς σε μια μάχη, υποχωρείς συντεταγμένα στην επόμενη, προκαθορισμένη, γραμμή άμυνας.

Για την Ελλάδα, οι μάχες με τον ιο έχουν ήδη αρχίσει, και η μεγάλη καθοριστική μάχη έρχεται σε 3-6 βδομάδες. Είναι προφανές ότι η μαχη για να μείνει ο ιός εκτός Ελλάδας έχει χαθεί.

Υπάρχει ελάχιστος χρόνος για ετοιμασία των επόμενων γραμμών άμυνας. Όταν πράγματι αρχίσει η μεγάλη μάχη, (να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά περιστατικά στα νοσοκομεία χωρίς να υπάρχουν φαινόμενα Ιταλίας και εξάντληση του συστήματος υγείας) όλα τα σχεδία πάνε στράφι, επικρατεί το χαος και η δυνατότητα προγραμματισμού είναι μηδαμινή, πρέπει εκ των πρότερων να υπάρχει σχέδιο.

Η επόμενη γραμμή άμυνας είναι: Να αντέξουν τα νοσοκομεία και να βοηθήσουν τους βάρια ασθενείς

1. Ολοι σπίτι, κοινωνική απόσταση

2. Ετοιμασία και εξοπλισμός του υγειονομικού στρατού.

3. Προστασία των υγειονομικών και των νοσοκομείων

Υλικό για την προστασία υγειονομικών και αρνητικών στον ιο ασθενών είναι τεράστια μεγαλύτερη προτεραιότητα από την παρακολούθηση της επιδημίας με γενικά τεστ. Εναλλακτικές δημιουργικές λύσεις για να αντιμετωπιστούν ελλείψεις πρέπει να συζητιόνται και να εφαρμόζονται, ιεραρχικά. Αν δεν μπορεί να εφαρμοστεί το απολύτως καλύτερο, σχεδιάζουμε κατι που είναι λιγότερα καλό, αλλά καλύτερο από το να παραδοθούμε.

Ο στόχος για γενικευμένο τεστιγκ δεν είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα, είναι επιθυμητός, φυσικά, όταν γινει ρεαλιστικός. Άλλες χώρες, όπως η Ταϊβάν η Σιγκαπούρη και η Κορέα ήταν ευαισθητοποιημένες από προηγούμενα παθήματα, ήταν πιο έτοιμες και κατάφεραν να περιορίσουν την αρχική επίθεση του ιου με διάφορες τακτικές που βασίζονταν στην ετοιμότητα. Ακόμα και η Κορέα, με ολη την κινητοποίηση, ζητάει τη βοήθεια της Κίνας για προστατευτικό υλικό»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή