Ανησυχία στην Κάρπαθο για ορφανό κρούσμα

Ανησυχία στην Κάρπαθο για ορφανό κρούσμα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλά στη υγεία της είναι η 37χρονη στην Κάρπαθο, νοσηλεύτρια στο κέντρο υγείας του νησιού, η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Οι υγειονομικές αρχές του νησιού έχουν ήδη ελέγξει ακόμα τρία άτομα με τα οποία η γυναίκα ήρθε σε επαφή τις προηγούμενες ημέρες, τα δείγματα όμως ήταν αρνητικά. Οπως είναι επόμενο, η είδηση έχει προκαλέσει αναστάτωση στο νησί, ιδίως επειδή η νοσηλεύτρια δεν είχε ταξιδέψει προσφάτως.

Σε δήλωσή της στην τοπική εφημερίδα «Καρπαθιακή», η 37χρονη, μητέρα 3 παιδιών, ενημέρωσε για την κατάστασή της. «Καθώς εμφάνισα κάποια συμπτώματα (πυρετό, κεφαλαλγία και πόνο στα κόκαλα) κρίθηκε αναγκαία η εξέτασή μου για τον COVID-19, στον οποίο και βρέθηκα θετική. Τα συμπτώματα υποχώρησαν μετά δύο ημέρες και προς το παρόν είμαι μια χαρά. Βρίσκομαι σε απομόνωση από την πρώτη στιγμή  εγώ αλλά και η οικογένειά μου, κάτι που πρέπει να κάνουμε όλοι. Οπως βρέθηκα εγώ εκτεθειμένη στον ιό, έτσι μπορεί ο καθένας μας. Μείνετε στο σπίτι σας και ακολουθήστε τους κανόνες του ΕΟΔΥ. Καλή δύναμη!», αναφέρει στη δήλωσή της η νοσηλεύτρια.

Η είδηση, όπως ήταν επόμενο, προκάλεσε ανησυχία στο νησί, παρότι η νοσηλεύτρια ήταν σε άδεια την εβδομάδα στην οποία εμφάνισε τα συμπτώματα (επομένως δεν ήρθε σε επαφή με αρρώστους). «Υπάρχει αναστάτωση, αλλά προσπαθούμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας», λέει η Φωτεινή Φράγκου, που εργάζεται ως τραπεζικός στην πρωτεύουσα του νησιού αλλά κατοικεί στο χωριό Αρκάσα. «Σε πρώτο επίπεδο, μας ενδιαφέρει η υγεία της κοπέλας που είναι φίλη μας και αγαπητή σε όλο το νησί. Σε δεύτερο επίπεδο, πρέπει να δούμε πώς ήρθε στο νησί ο ιός και πώς θα τον σταματήσουμε από το να εξαπλωθεί. Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες ημέρες έφθασαν στο νησί αρκετοί Καρπάθιοι φοιτητές, αλλά και κάποιοι ξένοι που διατηρούν σπίτια εδώ, κυρίως Ιταλοί».

«Σίγουρα δεν θα είναι το μοναδικό κρούσμα, με δεδομένο ότι η κοπέλα ήταν εκτός εργασίας όταν εμφάνισε τα συμπτώματα», λέει ο Μηνάς Φουντής, οδηγός πεζοπορικών εκδρομών και ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων στο νησί. «Το ανησυχητικό είναι ότι η κοπέλα δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα. Εχουν έρθει πολλοί Καρπάθιοι και ξένοι τις τελευταίες ημέρες. Κατά τη γνώμη μου είναι ανεύθυνο να ενοικιάζεις δωμάτια μια τέτοια περίοδο. Ελπίζω ότι μετά το χθεσινό, ο κόσμος θα γίνει πιο προσεκτικός. Και εγώ και η οικογένειά μου έχουμε να βγούμε 2-3 ημέρες και θα μείνουμε μέσα όσο περισσότερο γίνεται». Σύμφωνα με τον κ. Φουντή, στο νησί υπάρχουν σήμερα αρκετοί Ιταλοί, ιδίως στο βόρειο τμήμα όπου διαθέτουν κατοικίες. «Αυτοί συνήθως έρχονται και μένουν όλο το καλοκαίρι ή και περισσότερο. Αυτοί που γνωρίζω προσωπικά και είναι τώρα στην Κάρπαθο δεν ήρθαν τελευταία, έχουν καιρό». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή