Παιχνίδι γνωριμιών γιατί «ο έρωτας είναι καραντίνα»

Παιχνίδι γνωριμιών γιατί «ο έρωτας είναι καραντίνα»

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προφανώς, οι εργένηδες που εφαρμόζουν στην εποχή της πανδημίας την αρχή της κοινωνικής αποστασιοποίησης και απομονώνονται σε σπίτια και διαμερίσματα, αντιμετωπίζουν προβλήματα στο να βγουν «ραντεβού».

Η εκούσια καραντίνα έχει πολλές ομοιότητες με το ριάλιτι του Netflix «Ο έρωτας είναι τυφλός». Εκεί οι διαγωνιζόμενοι παραμένουν απομονωμένοι σε δωμάτια χωρίς παράθυρα, τις «ατράκτους» τους, και επικοινωνούν μέσα από τους τοίχους με τους συμπαίκτες τους. Αυτά τα «τυφλά ραντεβού» αποτελούν μέρος πειράματος, σύμφωνα με τους παίκτες, που στοχεύει να ερευνήσει κατά πόσον μπορεί να δημιουργηθεί μια συναισθηματική σύνδεση με διάρκεια μεταξύ δύο ατόμων που δεν συναντήθηκαν, ούτε είδαν ποτέ ο ένας τον άλλο. Παρακολουθώντας το ριάλιτι, δύο νέοι άνδρες, ο 27χρονος Τι Λαμ και ο συγκάτοικός του, Ραν Νιξ, 28 ετών από το Μπρούκλιν, θέλησαν να το προσαρμόσουν στους καιρούς του κορωνοϊού.

Το όνομα του δικού τους πειράματος είναι «Ο έρωτας είναι καραντίνα» που μεταδίδεται στο Instagram. Οι επίδοξοι παίκτες μπορούν να επικοινωνήσουν με τους εμπνευστές του, που θα τους συνταιριάξουν με άλλους συμμετέχοντες, ώστε να πραγματοποιήσουν τηλεφωνικό ραντεβού. Την Τρίτη, οι πρώτοι 30 διαγωνιζόμενοι πραγματοποίησαν τα «ραντεβού» τους και όπως εξηγεί ο Ρανς, πολλοί τα πήγαν εξαιρετικά. Βασικός στόχος των εμπνευστών του παιχνιδιού είναι να βοηθήσουν τους ανθρώπους να συνδεθούν, να επικοινωνήσουν και να νιώσουν λιγότερο απομονωμένοι.

Οι δύο συγκάτοικοι, προτού αποφασίσουν να ξεκινήσουν το δικό τους παιχνίδι, διαπίστωσαν ότι το μήνυμα της εκπομπής του Netflix, πως η αγάπη μπορεί να ανθίσει πέρα από τα φυσικά όρια της εμφάνισης, είναι πολύ ενθαρρυντικό. «Με το παιχνίδι μας θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους να γνωρίσουν τους άλλους και την προσωπικότητά τους, τι τους αρέσει και τι απεχθάνονται, προτού τους κρίνουν από την εξωτερική εμφάνιση», τονίζει ο Λαμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή