Ποδόσφαιρο: Καταδιωκόμενοι από τον ιό

Ποδόσφαιρο: Καταδιωκόμενοι από τον ιό

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλές φορές ο Γιάο Χανλίν έχει φανταστεί πώς θα είναι όταν γυρίσει στην πατρίδα του: Θα υπάρξει μια δακρύβρεχτη επανένωση με τη σύζυγό του και τον πεντάχρονο γιο του, μια ζεστή αγκαλιά για τη μητέρα του και μετά ατέλειωτα μπολ από καυτερά, στεγνά νουντλς. Αχ, πόσο έχει επιθυμήσει τα νουντλς!

Εδώ και πάνω από δύο μήνες ο Γιάο και οι συμπαίκτες του στη Γουχάν Ζαλ, την ομάδα της Γουχάν στην κορυφαία κατηγορία του κινεζικού ποδοσφαίρου, ζουν κάτι σαν αθλητικό καθαρτήριο. Ξέμειναν στην Ισπανία, όπου είχαν πάει για χειμερινή προετοιμασία, από τις 29 Ιανουαρίου, την ώρα που στην πόλη τους ο κορωνοϊός σάρωνε.

Στην Ισπανία, μάλιστα, αντιμετώπισαν έντονη δυσπιστία έως και εχθρότητα αρχικά, καθώς πολλοί φοβούνταν ότι η ομάδα είχε φέρει μαζί της και τον φονικό ιό. Ευτυχώς, αυτό δεν ίσχυε.

Εχοντας λίγο νωρίτερα προσλάβει Ισπανό προπονητή, δεν πέρασαν και άσχημα στην Κόστα ντελ Σολ, ενώ ήταν και επίσημοι καλεσμένοι στο πρόσφατο «κλάσικο» της Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα. Ομως, η ανησυχία για συγγενείς και φίλους στην πατρίδα που κινδύνευαν από την επιδημία δεν τους άφησε σε ησυχία.

Πλέον ο ιός έχει έρθει και στην Ισπανία, και οι ποδοσφαιριστές της Γουχάν ανυπομονούν να επιστρέψουν σπίτι. Ηδη, κάποιοι παίκτες που κατάγονται από πόλεις της Κίνας εκτός της περιφέρειας του Χουμπέι, όπου βρίσκεται η Γουχάν, το επίκεντρο της πανδημίας, έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους. Ο Γιάο όμως και περίπου δώδεκα συμπαίκτες του περιμένουν ακόμη, κάνοντας μόνο βιντεοκλήσεις στους δικούς τους.

«Πήγαμε να γλιτώσουμε από μια δύσκολη κατάσταση στην Κίνα, και τώρα πρέπει να γλιτώσουμε από μια δύσκολη κατάσταση στην Ισπανία», δήλωσε ο προπονητής της ομάδας Χοσέ Γονθάλεθ, λίγο πριν η αποστολή αναχωρήσει για Κίνα, όχι όμως ακόμη για την πόλη Γουχάν. Στην πατρίδα τούς περιμένει 15νθήμερη καραντίνα.

Το νόστιμον ήμαρ πλησιάζει, όμως, κι ο Γιάο θα δώσει στον γιο του όλα τα παιχνίδια που του έχει αγοράσει: «Ισως να αγκαλιάζω τη γυναίκα μου και τον γιο μου ενώ θα τρώω νουντλς», λέει γελώντας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή