Μία ακόμη χαμένη χρονιά στην Ευρωλίγκα

Μία ακόμη χαμένη χρονιά στην Ευρωλίγκα

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πιθανή ματαίωση της φετινής Ευρωλίγκας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, εφόσον κριθεί από τη διοργανώτρια αρχή ότι δεν θα υπάρχουν χρονικά περιθώρια στους δύο επόμενους μήνες για την ολοκλήρωσή της, δεν θα έχει συνέπειες για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, συγκριτικά με τις άλλες ομάδες που είχαν πολύ καλύτερη πορεία, μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος. Οι «αιώνιοι» του ελληνικού μπάσκετ, όπως απέδειξαν οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματά τους στα 28 παιχνίδια που έπαιξαν, δεν είχαν αξιόλογη προοπτική και πιθανότητες να επιστρέψουν στο φάιναλ φορ της Κολωνίας.

Ο μεν Ολυμπιακός διεκδικεί με μειοψηφικές πιθανότητες την πρόκριση στα πλέι οφ και έχει διανύσει τη χειρότερη χρονιά του στην Ευρωλίγκα, ύστερα και από τον περυσινό αποκλεισμό του στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, ο δε Παναθηναϊκός που είχε καλύτερη πορεία, χρειάζεται τη μαθηματική εξασφάλιση της θέσης του στις οκτώ πρώτες ομάδες, ενώ δεδομένα θα παίξει με μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.  Αμφότεροι, «φλέρταραν» με την αποτυχία στη φετινή Ευρωλίγκα. Η πιθανή πρόωρη ολοκλήρωσή της, αφενός, θα φρενάρει τη διαγραφόμενη κατηφόρα τους και αφετέρου μπορεί να λειτουργήσει ως «πυξίδα» για τον σχεδιασμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και την αποφυγή των λαθών που έκαναν.

Ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει, ήδη, τη δημιουργία της ομάδας για την επόμενη περίοδο, ύστερα από την επιστροφή του Γιώργου Μπαρτζώκα στον πάγκο του. Oι «ερυθρόλευκοι» έχουν δείξει, ήδη, δείγματα από την επόμενη ημέρα, στην οποία θα είναι και ο αρχηγός τους Βασίλης Σπανούλης και εφόσον ανανεωθεί η συνεργασία για έναν ακόμη χρόνο. Εγγυημένο συμβόλαιο έχουν οι Μακ Κίσικ, Μπάικς, Μπάλντγουιν, Ελις, Βεζένκοφ και Παπανικολάου. Τα τριετή συμβόλαια του Πρίντεζη και του Μιλουντίνοφ ολοκληρώνονται το καλοκαίρι, το ίδιο θα συμβεί και με το διετές του Βεζένκοφ (υπάρχει οψιόν ανανέωσης), ενώ αμφίβολη είναι η παραμονή των Ρότσεστι και Ρούμπιτ. 

Ο Παναθηναϊκός θα ακολουθήσει σύντομα τον ίδιο δρόμο, αφού ο Ρικ Πιτίνο επέστρεψε στο ΝCAA και ολοκλήρωσε οριστικά το «πείραμα» της θητείας του στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο επόμενος προπονητής, ύστερα από οκτώ χρόνια αποτυχημένων αποπειρών πρόκρισης στο ευρωπαϊκό φάιναλ φορ, θα είναι κομβικής σημασίας για τους «πράσινους». Οι γρήγορες σκέψεις για πρόταση στους τρεις που έχουν ένδοξη προϊστορία στο «τριφύλλι», Ομπράντοβιτς, Ιτούδης, Γιασικέβιτσιους, έχουν αρκετά «αν» για την ευόδωσή τους, σχετικά με τη διαθεσιμότητά τους, την πρόθεσή τους, το ύψος του προϋπολογισμού που θα τους δοθεί, τους στόχους που θα τεθούν. Οι «πράσινοι» διαθέτουν «κορμό»  πέντε Ελλήνων παικτών (Καλάθης, Μήτογλου, Παπαπέτρου, Παπαγιάννης, Παππάς, Αθηναίου), ενώ και οι έξι θέσεις των ξένων παικτών θα αλλάξουν κατόχους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή