Πώς η πανδημία επηρεάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο

Πώς η πανδημία επηρεάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή τις αποφάσεις που ελήφθησαν για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού και αφορούν το ποδόσφαιρο, στην ατζέντα ανεπισήμως μπήκε το θέμα της εκ νέου αναδιάρθρωσης των κατηγοριών.

Hδη, ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Αλ. Κούγιας, πρότεινε την αύξηση των ομάδων της Σούπερ Λίγκας από 14 σε 16, ενώ οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ φέρονται να είναι έτοιμες να ζητήσουν  την ένταξή τους στη Σούπερ Λίγκα 2 ώστε το επόμενο πρωτάθλημα να διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 14 ομάδων.

Το επόμενο διάστημα να ανοίξει η συζήτηση σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων.

Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, τουλάχιστον με τις διαθέσεις που έχουν φανεί μέχρι τώρα, η ΕΡΤ αναμένεται να βγει εκτός παιχνιδιού.

Αυτό σημαίνει ότι η Ξάνθη, ο Ατρόμητος, η Λαμία και ο Παναιτωλικός θα πρέπει να αναζητήσουν νέα στέγη, εφόσον εξακολουθήσει να μην υπάρχει μοντέλο κεντρικής διαχείρισης.

H NOVA

Οι υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας συμβάλλονται με τη NOVA. Η απόσυρση του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Β. Μαρινάκη, από την αγορά του συνδρομητικού καναλιού, ακυρώνει τις όποιες συζητήσεις των άλλων μεγάλων ΠΑΕ (ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ) για τη δημιουργία ιντερνετικού καναλιού. Η NOVA παραμένει ο ισχυρός παίκτης, αλλά είναι αμφίβολο αν μπορεί ή αν θέλει να εντάξει στη δύναμή της όλες τις ομάδες.

Σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ τα πράγματα είναι δυσοίωνα. Αν η ΕΡΤ αποσύρει το ενδιαφέρον της, δεν φαίνεται, από την εμπειρία και των προηγούμενων ετών, να υπάρχει πάροχος που να ενδιαφερθεί γι’ αυτές τις διοργανώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή